Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων κορονoϊού σε διάφορες χώρες ενόψει του επερχόμενου χειμώνα.

Δυστυχώς, δεν αναφέρουν πια όλες οι χώρες κρούσματα, αλλά μεταξύ αυτών που ενημερώνουν τον Π.Ο. Υ, οι εισαγωγές σε νοσοκομεία και η θεραπεία για τον κορονoϊό σε μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν αυξηθεί, δήλωσε στη Γενεύη ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Ο ίδιος αναφέρθηκε στην Αμερική και την Ευρώπη.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων ατόμων σε ομάδες υψηλού κινδύνου ήταν ανησυχητικά χαμηλό, είπε.

"H Covid-19 μπορεί να μην αποτελεί τόσο οξεία κρίση όσο ήταν πριν από δύο χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να αγνοήσουμε την ασθένεια", δήλωσε ο Tedros.

Οι παραλλαγές που κυκλοφορούν, δεν προκάλεσαν σοβαρότερη νόσηση από ό,τι οι προηγουμένως γνωστές παραλλαγές, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα μελέτες, δήλωσε η ειδικός στο Covid-19 Maria Van Kerkhove.

Η ίδια απηύθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις να συνεχίσουν τα τεστ, ώστε να μπορεί να παρακολουθείται η εξάπλωση των παραλλαγών.

Τόνισε ότι τα γνωστά μέτρα προστασίας από τη μόλυνση εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά και θα πρέπει να χρησιμοποιούνται: μεταξύ άλλων, ο αερισμός των χώρων, η απολύμανση των χεριών, η χρήση μάσκας σε χώρους με πολύ κόσμο και ο εμβολιασμός.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συνάντηση του προέδρου του ΙΣΑ με τον υπουργό Υγείας
Αθώοι οι υπεύθυνοι Γηροκομείου για τον θάνατο 28 ηλικιωμένων από CoViD το 2020
Ο Ν. Μαλλιαρός προσωρινός διοικητής στο νοσοκομείο Ρεθύμνου