Σύμφωνα με δημοσίευμα γερμανικών εφημερίδων, η βιοτεχνολογική εταιρεία Curevac με έδρα το Tübingen επενδύει μεταξύ 100 και 150 εκατομμυρίων ευρώ στη σχεδιαζόμενη νέα μονάδα παραγωγής της.

Αυτό ανέφεραν οι εφημερίδες "Stuttgarter Zeitung" και "Stuttgarter Nachrichten" μετά από συνέντευξη του διευθύνοντος συμβούλου, Alexander Zehnder. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το εργοστάσιο, το οποίο θα χρησιμοποιείται και για την έρευνα της ίδιας της εταιρείας, πρόκειται να είναι έτοιμο προς χρήση στις αρχές του επόμενου έτους.

"Πρόκειται για μία από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις στον κόσμο που θα κατασκευαστεί αποκλειστικά για την τεχνολογία mRNA", δήλωσε ο Zehnder. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα δημιουργηθούν περίπου 100 νέες θέσεις εργασίας.

Επί του παρόντος, η εταιρεία απασχολεί περίπου 1.100 υπαλλήλους παγκοσμίως- περίπου 950 από αυτούς στο Tübingen.

Η Curevac εξακολουθεί να παλεύει με το κόστος της αποτυχημένης ανάπτυξης ενός εμβολίου κατά της CoViD - 19. Παρά τις αρνητικές επιδόσεις και νούμερα, ο Zehnder παρουσιάστηκε σίγουρος στη συνέντευξη.

Οι επενδυτές γνωρίζουν ότι στον τομέα της βιοτεχνολογίας πρέπει πρώτα να επενδυθούν πολλά στην ανάπτυξη και τις κλινικές μελέτες. Η συμμετοχή κυρίως νέων επενδυτών στην αύξηση κεφαλαίου στις αρχές του έτους έδειξε επίσης ότι "εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για την τεχνολογία μας και τα προϊόντα μας".

Πρόσφατα, η εταιρεία είχε παρουσιάσει στοιχεία εξαμήνου με λειτουργικές ζημίες 132,2 εκατ. ευρώ.

Την ίδια περίοδο πέρυσι, το ποσό ήταν 75,6 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ άλλων, η Curevac επικαλέστηκε ως αιτία το πρόσθετο κόστος σε σχέση με τον τερματισμό των υπηρεσιών παραγωγής του εμβολίου CoVid - 19 πρώτης γενιάς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιδιοπαθής τρόμος: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την κινητική διαταραχή
Δημιουργία δικτύων εμπειρογνωμοσύνης για τον καρκίνο μέσω του προγράμματος JANE EU
12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οπτικής & Οπτομετρίας