Εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ένα πρότυπο πρόγραμμα των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων Παίδων του Φράιμπουργκ, της Χαϊδελβέργης, του Τούμπινγκεν και του Ουλμ στην Γερμανία, το οποίο έχει ως στόχο τη βελτίωση της φροντίδας παιδιών και εφήβων με Long - CoViD.

Αυτό ανακοίνωσε χθες στη Στουτγάρδη ο υπουργός Υγείας του κρατιδίου Βάδης - Βυτεμβέργης, Manne Lutsa (Πράσινοι).

Παρόλο που οι λοιμώξεις κορωνοϊού σε παιδιά και εφήβους είναι συχνά ήπιες ή ακόμη και ασυμπτωματικές, επηρεάζονται και αυτές επανειλημμένα από το Lοng CoVid.

Το έργο καθίσταται δυνατό χάρη στην επιχορήγηση ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ από το γερμανικό υπουργείο Υγείας.

Το έργο, με επικεφαλής το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Φράιμπουργκ, θα δημιουργήσει και θα δοκιμάσει μια διατομεακή δομή φροντίδας με βάση την τηλεϊατρική στα κοινωνικά παιδιατρικά κέντρα των τεσσάρων νοσοκομείων.

Αν και οι λοιμώξεις από κορωνoϊό στα παιδιά και τους εφήβους είναι συχνά ήπιες ή και ασυμπτωματικές, επηρεάζονται επίσης επανειλημμένα από το Long CoVid.

Τα συμπτώματα είναι ήπια, παροδικά ελλείμματα απόδοσης. Μπορεί όμως να προκύψει και η πιο σοβαρή μορφή μυαλγικής εγκεφαλομυελίτιδας/συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (ME/CFS). Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ανάγκη κατ΄οίκον  φροντίδα, δήλωσε ο Lucha.

"Υπάρχουν επίσης μεγάλες διαφορές στις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή.

Για παράδειγμα, οι μακροχρόνιες απουσίες από το σχολείο μπορεί να έχουν δια βίου συνέπειες.

Ως εκ τούτου, η φροντίδα πρέπει να προσανατολίζεται στις ειδικές ανάγκες των παιδιών και των εφήβων", εξήγησε ο επικεφαλής του έργου Roland Elling. Είναι ανώτερος ιατρός στο Κέντρο Παιδιατρικής και Εφηβικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου του Φράιμπουργκ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ιδιοπαθής τρόμος: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για αυτή την κινητική διαταραχή
Δημιουργία δικτύων εμπειρογνωμοσύνης για τον καρκίνο μέσω του προγράμματος JANE EU
12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οπτικής & Οπτομετρίας