Η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε την πρόθεσή της να μην επιβάλει διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει και ελέγχει για το bedaquiline και αφορά στη θεραπεία πολυανθεκτικών φαρμάκων στη φυματίωση (MDR-TB) σε 134 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος .

Η απόφαση έχει σκοπό να διαβεβαιώσει τους σημερινούς και τους μελλοντικούς παραγωγούς γενόσημων προϊόντων ότι μπορούν να κατασκευάζουν και να πωλούν υψηλής ποιότητας γενόσημα αντίγραφο του πρωτότυπου, υπό τον όρο ότι τα γενόσημα θα χρησιμοποιούνται μόνο στις 134 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.

«Η υποδιάγνωση παραμένει το πιο σημαντικό εμπόδιο στη θεραπεία, με σχεδόν τα δύο τρίτα των 450.000 ατόμων που αναπτύσσουν MDR-TB κάθε χρόνο να μην διαγιγνώσκονται και να εγγράφονται σε θεραπεία», δήλωσε ο Howard Reid, Global Head, Global Public Health & Social Impact, Johnson & Τζόνσον. 

Η Johnson & Johnson παρουσίασε το bedaquiline, το πρώτο στοχευμένο φάρμακο για τη φυματίωση (ΤΒ) με νέο μηχανισμό δράσης το 2012 μετά από χρόνια εστιασμένων επενδύσεων στην Ε&Α. 

Σήμερα, χάρη σε χρόνια επενδύσεων, συνεργασίας και υπεύθυνης χρήσης η βεντακιλίνη είναι η ραχοκοκαλιά των κατευθυντήριων γραμμών θεραπείας που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την ανθεκτική στα φάρμακα φυματίωση και τρεις στους τέσσερις ασθενείς με MDR-TB λαμβάνουν θεραπεία με σχήμα που περιέχει βεντακιλίνη.

Πηγές:
https://www.jnj.com/johnson-johnson-confirms-intent-not-to-enforce-patents-for-sirturo-bedaquiline-for-the-treatment-of-multidrug-resistant-tuberculosis-in-134-low-and-middle-income-countries

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Άδ. Γεωργιάδης: Μείωση δαπανών 1,5% στα νοσοκομεία, με αύξηση αποδοτικότητας
Δωρεά Στ. Κουτμερίδη στη μνήμη της κόρης του που πέθανε από CoViD
Αποκάλυψη προτομής Ιπποκράτη στο Παγκόσμιο Ιπποκράτειο Ινστιτούτο Ιατρών