Ο αμερικανικός όμιλος βιοτεχνολογίας Moderna παραμένει και εμμένει στις επιχειρηματικές προσδοκίες του για το εμβόλιο κατά της CoViD - 19, παρά τη μείωση της ζήτησης για εμβολιασμούς.

Η Moderna συνεχίζει να αναμένει πωλήσεις εμβολίων ύψους 6 έως 8 δισ. δολαρίων (5,7-7,6 δισ. ευρώ) συνολικά για το 2023, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Αφού παρακολουθήσει τις περαιτέρω εξελίξεις τον Οκτώβριο, η Moderna θα έχει στη συνέχεια καλύτερη εικόνα των δυνατοτήτων και ευκαιριών της στην αγορά, ανέφερε.

Η ανταγωνίστρια εταιρεία Pfizer είχε προηγουμένως μειώσει σημαντικά τις προσδοκίες για τις πωλήσεις του εμβολίου της Comirnaty, που αναπτύχθηκε από κοινού με την Biontech με έδρα το Μάιντς - κατά 2 δισ. δολάρια για φέτος. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης υψηλές διαγραφές αποθεμάτων εμβολίων.

Ως εκ τούτου, η Biontech αναμένει διαγραφές έως και 900 εκατ. ευρώ κατά το τρίτο τρίμηνο.

Οι δυσοίωνες προοπτικές για τους παρασκευαστές εμβολίων μετά την έκρηξη της πανδημίας κατά του κορωνοϊού, η οποία τους απέφερε πωλήσεις και κέρδη δισεκατομμυρίων, επιβάρυναν τις μετοχές τους στην αρχή της εβδομάδας.

Η Moderna έχασε περίπου 4% κατά την προ-χρηματιστηριακό εμππόριο και διαπργμάτευση στην Wall Street, η Pfizer υποχώρησε κατά 2% και η Biontech έπεσε περισσότερο από 8% στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Δράσεις από την Ευρώπη για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις φαρμάκων
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα