Iνδοί ερευνητές δεν ανακάλυψαν ενδείξεις ότι ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 ευθυνόταν για ‘’ανεξήγητους αιφνίδιους θανάτους’’, δήλωσε την Τρίτη Ιατρικός Οργανισμός, ενώ υπέδειξε τη νόσο καθαυτή, την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και την έντονη άσκηση ως παράγοντες κινδύνου.

Tο Indian Council of Medical Research (ICMR) πραγματοποίησε έρευνα εστιάζοντας σε ανέκδοτες αναφορές για αιφνίδιους θανάτους, σε φαινομενικά υγιείς ενηλίκους 18 έως 45 ετών, μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Μαρτίου 2023.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι δεν ανακάλυψαν ενδείξεις θετικής σχέσης του εμβολιασμού κατά της COVID-19 με ανεξήγητους αιφνίδιους θανάτους σε νέους ενήλικες.

Την ίδια στιγμή, οικογενειακό ιστορικό αιφνίδιου θανάτου, νοσηλεία για COVID-19 και συμπεριφορές του τρόπου ζωής όπως πρόσφατη υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και έντονη σωματική δραστηριότητα ήταν παράγοντες κινδύνου για αιφνίδιο θάνατο.

Ερευνητές του ICMR εντόπισαν 29.171 αιφνίδιους θανάτους και έλεγξαν τους φακέλους 729 από τα περιστατικά καθώς και 2.916 ανθρώπους της ομάδας ελέγχου ως μέρος της έρευνάς τους, δήλωσε η ομάδα.

Στοιχεία της κυβέρνησης της Ινδίας δείχνουν ότι σημειώθηκαν στη χώρα 45 εκατομμύρια λοιμώξεις COVID και 533.295 σχετικοί θάνατοι αλλά ειδικοί δήλωσαν ότι τα πραγματικά νούμερα είναι αρκετές φορές υψηλότερα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Indian Journal of Medical Research.

 

Πηγές:
Indian Journal of Medical Research.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα ρόδια καθυστερούν την απώλεια όρασης που σχετίζεται με την ηλικία
Βρώμη και άλλες ιδέες για πρωινό που θα βοηθήσουν με την τουαλέτα
Οι αναπνευστικές λοιμώξεις προστατεύουν τα παιδιά από σοβαρή εξέλιξη CoViD