Tο CDC στις ΗΠΑ, υπολογίζει ότι η νεα παραλλαγή της COVID-19,  JN.1, που ακολούθησε την BA.2.86, είναι τώρα αυτή που αναπτύσσεται πιο γρήγορα στη χώρα.

Η JN.1 ευθύνεται για το  21% όλων των νέων λοιμώξεων COVID-19 και ηδη είναι κυρίαρχη Βορειοανατολικά, όπου υπολογίζεται ότι ευθύνεται για το 32% των νέων περιστατικών.

Η American Medical Association, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι εν μέσω της κορύφωσης της εποχής των αναπνευστικών ιών στις ΗΠΑ, μια εξαιρετικά μεταλλαγμένη μορφή του SARS-CoV-2 εξαπλώνεται και συμβάλλει σε αυξανόμενα περιστατικά σε εθνικό επίπεδο- η JN.1.

Η JN.1, εμφανίστηκε πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο και ενισχύθηκε κατά την περίοδο των εορτών.

Ευθύνεται για πάνω από το 20% όλων των περιστατικών στις ΗΠΑ και θα μπορούσε να είναι πιο μεταδοτική και να διαφεύγει καλύτερα του ανοσοποιητικού.

Tα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά άλλων παραλλαγών COVID-19 και περιλαμβάνουν βήχα, πονόλαιμο, ρινική συμφόρηση, συνάχι, κόπωση, φτάρνισμα, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους και αλλοιωμένη όσφρηση και γεύση.

Tο CDC υπολογίζει οτι η παραλλαγή JN.1 υπερδιπλασιάστηκε στις ΗΠΑ μεταξύ του Thanksgiving και του Δεκεμβρίου λόγω των ταξιδιών και της εξασθένησης της ανοσίας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο FDA εγκρίνει νέο αντίσωμα για τη θεραπεία του Αλτσχάιμερ
H ελληνική φαρμακοβιομηχανία συντελεί στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και στην κάλυψη των ασθενών
22 θάνατοι ασθενών με CoViD - 8 διασωληνωμένοι