Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ) προειδοποιεί να μην παίρνουμε την CoViD ελαφρά τη καρδία. Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο μετά τις αρχικές ενδείξεις λόγω των εορτασμών και των πάρτι με πολλά άτομα, δήλωσε ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Η παραλλαγή JN.1, μια υποομάδα της παραλλαγής Omicron που είναι γνωστή από τα τέλη του 2021, είναι κυρίως υπεύθυνη για αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Π.Ο.Υ.

"Ακόμη και αν η CoViD δεν αποτελεί πλέον διεθνή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί, συνεχίζει να αλλάζει και να σκοτώνει", δήλωσε ο Tedros.

Κάλεσε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να συνεχίσουν να εμβολιάζονται, να φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους με πολύ κόσμο και να εξασφαλίζουν καλό αερισμό παντού.

Ο αριθμός των νοσηλειών που αναφέρθηκαν στον Π.Ο.Υ λόγω του CoViD αυξάνεται.

Τον Δεκέμβριο, ο αριθμός ήταν 42% υψηλότερος από ό,τι τον Νοέμβριο και ο αριθμός των θεραπειών στις ΜΕΘ αυξήθηκε κατά 62%.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά βασίζονται μόνο σε αναφορές από 50 χώρες της Ευρώπης και της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, είπε. Θεωρείται ότι οι λοιμώξεις έχουν αυξηθεί και σε άλλες χώρες που δεν ενημερώνουν πλέον τον Π.Ο.Υ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπογραφή Yπουργικής Aπόφασης για την άσκηση ιδιωτικού έργου από γιατρούς του ΕΣΥ
Σπονδυλική Στήλη: Γιατί να επιλέξετε την ενδοσκοπική χειρουργική;
Διεθνής έρευνα σε 12 εκατομμύρια άτομα: Καλύτερη για την υγεία η μεσογειακή διατροφή