Τα μεγάλα προβλήματα στη στελέχωση του νοσοκομείου Σάμου επισημαίνει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Με σημερινή ανακοίνωση, το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ κάνει λόγο για τραγικά κενά, τονίζοντας πως, από τις 76 οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών, είναι καλυμμένες μόνο οι 37.

Όπως αναφέρει, αυτό αυτονόητα αποτρέπει τους νέους γιατρούς να επιλέξουν το συγκεκριμένο νοσοκομείο για να κάνουν την ειδικότητά τους: σε 31 οργανικές θέσεις ειδικευομένων υπηρετούν μόνο 2.

Από την ΟΕΝΓΕ χαρακτηρίζεται ως "εξοργιστικό" το ότι οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αρνούνται επίμονα να προκηρύξουν θέσεις ειδικευμένων γιατρών Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), οι οποίες αυτονόητα είναι άκρως απαραίτητες για την στοιχειώδη λειτουργία του νοσοκομείου.

Γίνεται λόγος για "σκόπιμη κυβερνητική πολιτική υποστελέχωσης του νοσοκομείου Σάμου, η οποία είναι ενδεικτική για όλα τα περιφερειακά νοσοκομεία αλλά και για τμήματα νοσοκομείων μεγάλων πόλεων".

Η ΟΕΝΓΕ απαιτεί άμεση ενίσχυση του νοσοκομείου Σάμου με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και καλύπτει την απόφαση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Σάμου (ΕΝΙΣ) για στάση εργασίας την Πέμπτη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Υπογραφή Yπουργικής Aπόφασης για την άσκηση ιδιωτικού έργου από γιατρούς του ΕΣΥ
Σπονδυλική Στήλη: Γιατί να επιλέξετε την ενδοσκοπική χειρουργική;
Διεθνής έρευνα σε 12 εκατομμύρια άτομα: Καλύτερη για την υγεία η μεσογειακή διατροφή