Η Er-Kim, μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία που ειδικεύεται στην εμπορευματοποίηση νέων θεραπειών, σύναψε συμφωνία αποκλειστικής διανομής του χαρτοφυλάκιου φαρμάκων για την ενδοκρινολογία της δανέζικης εταιρείας Ascendis Pharma A/S. Βάσει της συμφωνίας, η Er-Kim αναλαμβάνει την αποκλειστική διανομή για τις αγορές: Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κροατία, Κύπρο, Τσεχία, Εσθονία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Κόσοβο, Λετονία, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία και Τουρκία.

Οι τρεις θεραπείες που αφορούν τη συμφωνία είναι οι :

  • Lonapegsomatropin. Αφορά μια ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (hGH) εγκεκριμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για αναπτυξιακή ανεπάρκεια σε παιδιά και εφήβους ηλικίας από 3 έως 18 ετών λόγω ανεπαρκούς έκκρισης ενδογενούς αυξητικής ορμόνης (ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης [GHD]).
  • Palopegteriparatide. Είναι μια θεραπεία υποκατάστασης με παραθυρεοειδική ορμόνη (PTH) πρώτης κατηγορίας για τη θεραπεία του χρόνιου υποπαραθυρεοειδισμού, μιας σπάνιας και δυνητικά σοβαρής πάθησης όπου το σώμα δεν παράγει καθόλου ή ασυνήθιστα χαμηλά επίπεδα PTH. Είναι εγκεκριμένο στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τη θεραπεία ενηλίκων με χρόνιο υποπαραθυρεοειδισμό.
  • Navepegritide για τη θεραπεία της αχονδροπλασίας (ACH), της πιο κοινής γενετικής μορφής σκελετικής δυσπλασίας που προκύπτει από δυσανάλογα κοντό ανάστημα, που προκαλείται από μια γενετική μετάλλαξη στον υποδοχέα 3 του αυξητικού παράγοντα ινοβλαστών (FGFR3).

Σχετικά με την Er-Kim

Ιδρύθηκε το 1981, και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της βιοφαρμακευτικής καινοτομίας, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 40 παγκόσμιους ηγέτες στο χώρο του φαρμάκου. Απευθύνεται σε περισσότερους από 500 εκατομμύρια ασθενείς μέσω των θυγατρικών της. Με μια αφοσιωμένη ομάδα άνω των 250 επαγγελματιών παγκοσμίως και έσοδα που ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια ευρώ, η Er-Kim πρωτοπορεί στην υγειονομική περίθαλψη, θέτοντας συνεχώς νέα πρότυπα στην εμπορευματοποίηση και την πρόσβαση ασθενών. 
 
 

Πηγές:
www.er-kim.com

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συζητήθηκε κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας
Γ. Παππάς στο iatronet.gr: Τι μας ανησυχεί με τη γρίπη των πτηνών
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου