Το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 στις 18:30 συναντιόμαστε στο Μαραθώνα και περπατάμε μαζί στην «Οδό καρδιάς», με τη Συνεργασία του Δήμου Μαραθώνα.

Η «Οδός καρδιάς» είναι μία κοινωνική δράση – πρωτοβουλία του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας, που έχει στόχο να ενημερώσει επιστημονικά, αξιόπιστα τον κόσμο για τα σπουδαία οφέλη της συστηματικής άσκησης, ως έναν από τους σημαντικούς παράγοντες πρόληψης των καρδιαγγειακών νοσημάτων και να ευαισθητοποιήσει για την ένταξή της στην καθημερινή μας ζωή. Η «Οδός καρδιάς» επιλέγει την άσκηση του περπατήματος, ως αφετηρία για μία θετική αλλαγή στη ζωή μας, γιατί είναι κατάλληλη για όλους και δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό ή προετοιμασία.

Με το μήνυμα: «περπατάμε μαζι. φροντίζουμε την καρδιά μας. αλλάζουμε τρόπο ζωής», η «οδός καρδιάς» είναι μία συμβολική διαδρομή που θα περπατήσουμε όλοι μαζί στο Δημο Μαραθώνα, με αφετηρία το Μουσείο Μαραθωνίου δρόμου και σημείο τερματισμού το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, για να σηματοδοτήσουμε τη σπουδαιότητα της φροντίδας της καρδιάς μας και της υγείας μας γενικότερα! Περπατώντας 30 ή και περισσότερα λεπτά την ημέρα, μειώνουμε τον κίνδυνο αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 35% και τον κίνδυνο για εμφάνιση σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ κατά 40%! Επιπλέον, το καθημερινό περπάτημα μειώνει την αρτηριακή πίεση έως και κατά 11 μονάδες, ενώ σύμφωνα με μελέτες μειώνει κατά 30% το συνολικό κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάντε διακοπές με ασφάλεια: Συμβουλές από τους Επισκέπτες Υγείας
Chiesi Hellas: Εκπαιδευτικά προγράμματα χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς
Διαδερμική αντιμετώπιση παθήσεων του προστάτη