Έξυπνοι φακοί επαφής είναι τώρα ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα, με την εφεύρεση μιας εξαιρετικά  λεπτής μπαταρίας η οποία φορτίζεται με ασυνήθιστο τρόπο.

Η μπαταρία έχει πάχος 0.2mm και εφαρμόζει μέσα σε φακό επαφής πάχους 0.5mm.

Το λεπτό της προφίλ σημαίνει ότι δεν θα παρεμβάλλεται με την άνεση ή την εφαρμογή και θα έχει την ικανότητα να φορτίζεται με τα δάκρυα.

Tη μπαταρία ανέπτυξε ο Lee Seok Woo, καθηγητής στο  Nanyang Technological University της Σιγκαπούρης, που εμπνεύστηκε από τους έξυπνους φακούς επαφής στην ταινία Mission: Impossible – Ghost Protocol.

Η μπαταρία δουλεύει με βιοσυμβατό αλατούχο διάλυμα. Αν και μπορεί να φορτιστεί με καλώδια, επικάλυψη γλυκόζης γύρω από τον φακό αντιδρά όταν βυθίζεται σε αλατούχο διάλυμα προκαλώντας τη φόρτιση.

Επίσης, οι φακοί θα μπορούν να φορτίζονται ενώ βρίσκονται στα μάτια, καθώς τα δάκρυα περιέχουν γλυκόζη.Οσο περισσότερο κλαίει κάποιος τόσο πιο πολύ θα φορτίζεται η μπαταρία των φακών επαφής του.

Δεν αναμένεται να είναι σύντομα έτοιμη, αλλά επί του παρόντος η μπαταρία εξακολουθεί να αναπτύσσεται και διαρκεί μόνο 4 ώρες με μια φόρτιση.

Πηγές:
CNBC

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το Ε.Κ.Π.Α. στην 106η Σύνοδο των Πρυτάνεων
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε γνωστό πυρηνέλαιο
Κυτταρική θεραπεία μειώνει την ανοσολογική άμυνα στη μεταμόσχευση νεφρού