Η μορφή της ηθοποιού Μαρίας Καβογιάννη, στο ρόλο της κακοποιημένης γυναίκας κοσμεί εδώ και λίγες μέρες έναν τοίχο παλιού εγκαταλελειμμένου πρατηρίου καυσίμων, στον παράδρομο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης Μουδανιών. Τη φιλοτέχνησε ο street artist Γιώργος Κόφτης, εμπνευσμένος από την καθηλωτική ερμηνεία της ηθοποιού στο σήριαλ Maestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, θέλοντας να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα κατά της έμφυλης βίας.

«Αφιερωμένο στις γυναίκες που έχουν κακοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια», έγραψε ο καλλιτέχνης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, συνοδεύοντας την σχετική ανάρτηση με φωτογραφίες του έργου.

«Το σήριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη πραγματεύεται ουσιαστικά και σε βάθος την έννοια της έμφυλης βίας και της κακοποίησης, η κυρία Καβογιάννη κατάφερε να περάσει αυτό το μήνυμα τόσο ξεκάθαρα που τις αξίζουν όλα τα συγχαρητήρια», αναφέρει ο street artist, ο οποίος αποτύπωσε αριστοτεχνικά το οδυνηρό βίωμα στο πρόσωπο και στην έκφραση της ηθοποιού. «Η μεταφορά του συναισθήματος είναι η πιο βαθιά και εσωτερική από όλες τις τέχνες, κάτι που αν μάθουμε να μοιραζόμαστε με ωριμότητα ίσως κατανοήσουμε τους εαυτούς μας καλύτερα και ίσως καταφέρουμε να αλλάξουμε λίγο τον κόσμο που ζούμε», σημειώνει και καταλήγει: «Έστω και αργά βάσει του τελευταίου επεισοδίου ανοίγεται ο διάλογος επιτέλους με την ψυχοθεραπεία, κάτι που η ελληνική κοινωνία έχει ακόμα βλακωδώς ως ταμπού και οφείλει άμεσα να ξεπεράσει. Συγχαρητήρια στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη για την συγγραφή και στην κύρια Καβογιάννη για το βάθος της ερμηνείας».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ
Συμβουλές για γυμναστική με αρθρίτιδα