Πριν από την προβολή ενός ντοκιμαντέρ για τη ζωή της με μια νευρολογική διαταραχή, η Καναδή τραγουδίστρια Σελίν Ντιόν ομολόγησε σε τηλεοπτική συνέντευξη την υπερβολική χρήση ενίοτε επικίνδυνων φαρμάκων. Ξεκίνησε με "μικρά πράγματα" και στη συνέχεια στράφηκε σε "πολύ επικίνδυνα φάρμακα" για να συνεχίσει, είπε η τραγουδίστρια στη συνέντευξη που μεταδόθηκε από το γαλλικό κανάλι TF1 την Κυριακή.

Η 56χρονη Ντιόν ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο του 2022 ότι είχε διαγνωστεί με το σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου.

Δεν υπάρχει θεραπεία για την αυτοάνοση ασθένεια, η οποία εκδηλώνεται με οξύ πόνο, περιορισμένη κίνηση και μυϊκούς σπασμούς.

Η Καναδή έχει να δώσει συναυλία από το 2020. Στις 25 Ιουνίου θα κυκλοφορήσει το ντοκιμαντέρ "I am: Céline Dion" στην υπηρεσία streaming Amazon Prime Video.

Όταν ο πόνος έγινε πολύ έντονος και έπρεπε να ακυρώσει συναυλίες και να αποφεύγει με διάφορες προφάσεις δημόσιες εμφανίσεις, άρχισε να παίρνει αντιφλεγμονώδη και αντισπασμωδικά φάρμακα, δήλωσε η Ντιόν στην τηλεοπτική συνέντευξη. Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο αν είχε πάρει και Βάλιουμ, η τραγουδίστρια απάντησε: "Ναι, μεταξύ άλλων".

Αυτό βοήθησε λίγο στην αρχή, δήλωσε η Dion. "Αλλά σύντομα η δόση έπρεπε να αυξηθεί. Και όταν φτάνεις σε ένα επικίνδυνο επίπεδο φαρμακευτικής αγωγής και δεν λειτουργεί πλέον, έχεις δύο επιλογές: Συνεχίζεις ή σταματάς να αναπνέεις και όλα τελειώνουν".

Στη συνέντευξη, η τραγουδίστρια κάλεσε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση να ζητήσουν βοήθεια: "Μην βιώνετε τον πόνο μόνοι σας (...) Δεχτείτε να μιλήσετε γι' αυτό, αλλά και να ζητήσετε συμβουλές", είπε.

Παρά την ασθένειά της, θα τραγουδήσει ξανά στη σκηνή μια μέρα, διαβεβαίωσε η Ντιόν. "Δεν ξέρω πότε. Αλλά θα επιστρέψω στη σκηνή".

Σύμφωνα με δημοσίευμα των μέσων ενημέρωσης, η Καναδή πρόκειται να κάνει την επιστροφή της στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι στις 26 Ιουλίου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νεότερες Εξελίξεις στην αρθροσκόπηση ώμου
ΦΣΘ: Δωρεά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταθρό στη μνήμη θύματος των Τεμπών
175η Αποστολή Κινητών Ιατρικών Μονάδων στους Φούρνους