Η ιδέα του σνακ δεν είναι ότι επιτρέπουμε στον εαυτό μας κάτι που δεν θα έπρεπε να φάμε. Αρχικά, στη διατροφή όλα θα ήταν καλύτερα αν δεν υπήρχαν “πρέπει”, αλλά αυτό είναι υπερβολικά πολύπλοκο ζήτημα για να το πιάσουμε εδώ. Αντ’ αυτού, αυτές είναι μερικές συμβουλές για να επιλέγετε σωστά τα σνακ σας μέσα στην ημέρα και να παραμένετε γεμάτοι ενέργεια, χωρίς απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα σακχάρου, αλλά και χωρίς να πεθάνετε από την πείνα.

Προετοιμάστε σνακ για την εβδομάδα από την Κυριακή

Πολλοί άνθρωποι μαγειρεύουν πολλά γεύματα την Κυριακή για να ετοιμαστούν για την πολυάσχολη εργάσιμη εβδομάδα. Γιατί να μην ακολουθήσετε την ίδια προσέγγιση με τα σνακ που ξέρετε ότι θα χρειαστείτε; Η προετοιμασία των σνακ από πριν μπορεί να σας βοηθήσει να έχετε άμεσα μια υγιεινή επιλογή διαθέσιμη όταν την χρειαστείτε. Απλώς φορτώστε σακούλες ή δοχεία μεγέθους σερβιρίσματος, ώστε το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα πάρετε μαζί σας όταν φεύγετε από το σπίτι το πρωί.

Τα έτοιμα πακέτα σνακ θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

*Μπαστούνια σέλινου ή καρότου, ίσως με λίγο χούμους ή φυστικοβούτυρο

*Υγιεινά μάφιν

*Μείγμα από τους αγαπημένους σας ξηρούς καρπούς, σπόρους και αποξηραμένα φρούτα

*Κρακερ ολικής και τυρί

Προτιμήστε σνακ πλούσια σε πρωτεΐνη

Αν θέλετε να εξαλείψετε τα αισθήματα πείνας μεταξύ των γευμάτων, τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες θα κάνουν ιδιαίτερα καλά αυτή τη δουλειά. Οι πρωτεΐνες χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να χωνευτούν, κάτι που μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για ώρες, καθώς και γεμάτοι ενέργεια.

Οι επιλογές σας για σνακ με άφθονη πρωτεΐνη είναι οι εξής:

*Μια χούφτα ξηροί καρποί ή σπόροι, ιδανικά ανάλατοι ή ελαφρώς αλατισμένοι

*Edamame

*Γιαούρτι

*Τυρί κότατζ

*Βραστά αυγά

Τρώτε περισσότερα φρούτα, αφήστε στην άκρη τους χυμούς

Τα περισσότερα φρούτα δεν χρειάζονται κάποιο περιτύλιγμα για να τα μεταφέρουμε, και επίσης είναι η καλύτερη επιλογή για γλυκό σνακ που δεν θα μάς προκαλέσει απότομες αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος. Επίσης, το να τρώτε ολόκληρα τα φρούτα θα σας προσφέρει μια σημαντική ποσότητα φυτικών ινών, που θα περιορίσουν για ακόμα περισσότερη ώρα την αίσθηση της πείνας. Αφήστε στην άκρη τους χυμούς, που δεν θα σας προσφέρουν πολλά περισσότερα από τα σάκχαρά τους.

Σκεφτείτε μακροπρόθεσμα

Φροντίστε να έχετε πάντα διαθέσιμα στο γραφείο και στο σπίτι σνακ που δεν χαλάνε γρήγορα και που αποθηκεύκονται σε ασφαλείς συσκευασίες. Αυτό θα σας βοηθήσει να μην ξεφύγετε από το πρόγραμμα διατροφής σας τις ημέρες που δεν προλάβατε να μαγειρέψετε ή να προετοιμάσετε κάποιο σνακ. Κονσέρβες τόνου, κράκερ ολικής άλεσης, μπάρες δημητριακών, όλα είναι καλές λύσεις.

Πιείτε πολύ νερό

Πολλές φορές, η αίσθηση της πείνας είναι στην πραγματικότητα η επιθυμία του σώματός μας για περισσότερο νερό. Συνεπώς, ένας τρόπος για να περιορίσετε μερικές από τις πιθανές λιγούρες που θα σας πιάσουν το μεσημέρι είναι να φροντίζετε να πίνετε καθημερινά άφθονο νερό.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζώντας με Ρευματικό Νόσημα το 2024: Προκλήσεις και προβληματισμοί
Η αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας για τους ασθενείς, το Σύστημα Υγείας και την κοινωνία
Siemens Healthineers και ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια (WSO) ενώνουν δυνάμεις