Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ – Ενημέρωση για τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία», πιστή στην υπόσχεση της να στηρίζει τους επιβιώσαντες του καρκίνου παιδικής και εφηβικής ηλικίας και τις οικογένειες τους, εγκαινιάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πλατφόρμα ενημέρωσης και υποστήριξης για τους επιβιώσαντες από καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Ο καρκίνος στην παιδική και εφηβική ηλικία προσβάλλει τα νεαρά άτομα στην κρισιμότερη αναπτυξιακή φάσης της ζωής τους.  Η θεραπεία για τον καρκίνο είναι συχνά επώδυνη και μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες σωματικές και ψυχοκοινωνικές συνέπειες. Στην Ελλάδα νοσεί περίπου ένα παιδί την ημέρα. Στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι έχουμε 500.000 επιβιώσαντες από τον καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία.

Το παιδί με καρκίνο αλλά και η οικογένειά του χρειάζονται ψυχοκοινωνική υποστήριξη από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης έως και μετά το τέλος της θεραπείας, στην εφηβεία του, στη σύναψη των πρώτων ετεροφυλικών/ομοφυλοφυλικών σχέσεων, στην είσοδο του στην ενήλικη ζωή. Η οικογένεια καλείται, μετά το τέλος της θεραπείας, να επανενταχθεί στην καθημερινότητα που άφησε πίσω της ή και να δημιουργήσει μια νέα.

Η αυξημένη ανάγκη για μια διεπιστημονική προσέγγιση, η οποία θα περιλαμβάνει υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, μετά το τέλος της θεραπείας του παιδιού σε όλα τα μέλη της οικογένειας και η παράλληλη έλλειψη παροχής αυτών των υπηρεσιών στους survivors” του παιδιατρικού καρκίνου, οδήγησε την ΑΜΚΕ ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ στην απόφαση λειτουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας για όλα τα θέματα που αφορούν την επιβίωση των παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλικών, μετά το τέλος της θεραπείας τους,

Το www.cancersurvivors.gr περιλαμβάνει χρηστικές και χρήσιμες οδηγίες για όλα τα θέματα (ιατρικά και ψυχοκοινωνικά) που καλείται να αντιμετωπίσει το παιδί μετά το τέλος της θεραπείας του.

Η πλατφόρμα στόχο έχει να παρέχει την γνώση όλων όσων πρέπει αν γνωρίζουν οι οικογένειες των παιδιών και εφήβων που νόσησαν με καρκίνο αλλά και οι νεαροί ενήλικες που επιβίωσαν από τον καρκίνο, για ένα μακροχρόνιο πλάνο ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας και που δυστυχώς μέχρι και σήμερα δεν παρέχεται οργανωμένα στη χώρα μας.

Το www.cancersurvivros.gr είναι το διαδικτυακό σημείο συνάντησης, των επιβιωσάντων από καρκίνο στην παιδική και εφηβική ηλικία, των οικογενειών τους αλλά και των επαγγελματιών υγείας, που στηρίζουν αυτά τα παιδιά και τις οικογένειες τους.Είναι ένα ακόμη μήνυμα σε αυτά τα παιδιά και εφήβους που νόσησαν με καρκίνο ότι η καλύτερη ποιότητα ζωής τους, μετά το τέλος της θεραπείας τους, είναι εφικτή και είναι στο χέρι όλων μας!

Το www.cancersurvivros.gr δημιουργήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των Humanizing Health Awards της Teva.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε  στο [email protected] και στο 210-7499306.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποιες τροφές δίνουν ποιοτική ενέργεια
Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας στο φαρμακείο διακοπών
264 κρούσματα κοκκύτη στην Ελλάδα από την αρχή του χρόνου - Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο