«Ορίζοντες υγείας…με το βλέμμα στο μέλλον. Ρομποτική και Καινοτομία στις υπηρεσίες του Ανθρώπου την εποχή του ΑΙ», ήταν το θέμα της εκδήλωσης που οργάνωσε η SK Congress στην Αθήνα. Στο iatronet μίλησε ο δρ Σταμάτης Κριμιζής, Ομότιμος Διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA στο Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών: 

«Προέρχομαι από το διαστημικό πρόγραμμα όπου χρησιμοποιούμε την τεχνητή νοημοσύνη τις τελευταίες δεκαετίες. Όπως όλες οι νέες τεχνολογίες, ορισμένες φορές είναι ευεργετικές, άλλες φορές όχι. Εγώ το παρομοιάζω με το άνοιγμα του κουτιού της Πανδώρας. Και θα εξαρτηθεί πώς θα το χρησιμοποιήσει η ανθρωπότητα, ειδικότερα η τεχνολογική και η επιστημονική κοινότητα».

-Πόσο αισιόδοξος είστε για την επιβίωση του πλανήτη;

«Εγώ είμαι αισιόδοξος παρά το γεγονός ότι στην ομιλία μου αναφέρθηκα σε ορισμένους κινδύνους που υπάρχουν και που πρέπει να διαχειριστούμε. Μίλησα για τεχνητή νοημοσύνη, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει το άλλο κουτί της Πανδώρας, το οποίο ονομάζεται κλιματική αλλαγή. Ή όπως την ονομάζουν ορισμένοι, κλιματική καταστροφή. Και πάλι, έχει σημασία πώς θα χειριστούμε το πρόβλημα. Όπως λέει και ο λαός, όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι, ο άνθρωπος επινοεί τρόπους για να επιβιώσει, ακόμη και όταν φτάνει στην άκρη του γκρεμού. Υπάρχουν πολλές εν εξελίξει τεχνολογίες οι οποίες θα βοηθήσουν για να αποσοβηθεί η καταστροφή. Για αυτό είμαι αισιόδοξος».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Στα σκαριά εμβόλιο της Moderna κατά της γρίπης των πτηνών
Οφέλη και πιθανοί κίνδυνοι του καφέ
Συμβουλές για γυμναστική με αρθρίτιδα