Η MSD και η Eyebiotech Limited (EyeBio), ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογίας που εστιάζει στην οφθαλμολογία, ανακοίνωσαν ότι έχουν συνάψει οριστική συμφωνία βάσει της οποίας η MSD, μέσω θυγατρικής της εταιρείας, θα εξαγοράσει την EyeBio.

«Συνεχίζουμε να υλοποιούμε τη στρατηγική επιχειρηματικής ανάπτυξης μας που καθοδηγείται από την επιστήμη για να επεκτείνουμε και να διαφοροποιήσουμε τη γραμμή μας», δήλωσε ο δρ Dean Y. Li, Πρόεδρος της MSD Research Laboratories. «Η ομάδα της EyeBio, υπό την ηγεσία του δρ David Guyer και του δρ Tony Adamis, έχει ένα ισχυρό ιστορικό ανάπτυξης πρωτοποριακών οφθαλμολογικών θεραπειών. Συνδυάζοντας τα δυνατά μας σημεία, στοχεύουμε να προχωρήσουμε με μεθοδικότητα και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της πολλά υποσχόμενης σειράς υποψηφίων θεραπευτικών προϊόντων που στοχεύουν στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς».

Η EyeBio αναπτύσσει μια σειρά κλινικών και προκλινικών υποψηφίων προϊόντων για την πρόληψη και τη θεραπεία της απώλειας όρασης που σχετίζεται με την αγγειακή διαρροή στον αμφιβληστροειδή, έναν γνωστό παράγοντα κινδύνου για παθήσεις του αμφιβληστροειδούς.

«Η ομάδα της EyeBio συγκέντρωσε με επιτυχία μια σειρά νέων υποψηφίων προϊόντων  προκειμένου να παρέχει νέες θεραπευτικές επιλογές για ασθενείς με νόσο του αμφιβληστροειδούς», δήλωσε ο δρ David R. Guyer, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της EyeBio. «Ως θυγατρική της MSD, η EyeBio θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τους πόρους και την υποδομή που χρειάζονται για να υποστηρίξει την κλινική, ρυθμιστική και εμπορική ανάπτυξη αυτών των υποψηφίων προϊόντων,  ώστε να καταστούν προσβάσιμα σε ασθενείς σε όλο τον κόσμο».

Εκτός από την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της MSD, η εξαγορά επεκτείνει σημαντικά την παρουσία της εταιρείας στον τομέα της οφθαλμολογίας. Η EyeBio και η ηγετική της ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των ιδρυτών δρ David Guyer και δρ Tony Adamis θα αξιοποιήσουν την εμπειρία και την παγκόσμιας κλάσης τεχνογνωσία τους ως μέρος της MSD για να συνεχίσουν την πρωτοποριακή τους εργασία για την προώθηση της κλινικής ανάπτυξης του υποψήφιου προϊόντος για το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας και άλλων εν εξελίξει προγραμμάτων.

«Λιγότερο από τρία χρόνια πριν, η EyeBio δημιουργήθηκε για να καταστήσει πραγματικότητα την ιδέα του δρ David Guyer για μια πιθανή νέα θεραπεία για παθήσεις του αμφιβληστροειδούς», δήλωσε η Kate Bingham, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της EyeBio και Διευθύνων Σύμβουλος της SV Health Investors. «Αυτή η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη σκληρή δουλειά της ταλαντούχας ομάδας της EyeBio, με επικεφαλής τον δρ Guyer, η οποία μέσω της συμφωνίας αυτής έχει θέσει το υποψήφιο προϊόν για το διαβητικό οίδημα της ωχράς κηλίδας σε μια καθορισμένη πορεία ανάπτυξης για τους ασθενείς».

Η Eyebiotech Limited (EyeBio) είναι ιδιωτική εταιρεία βιοτεχνολογικής οφθαλμολογίας σε κλινικό στάδιο, η οποία έχει ως στόχο την ανάπτυξη και παροχή μιας νέας γενιάς θεραπειών για την προστασία, την αποκατάσταση και τη βελτίωση της όρασης σε ασθενείς με οφθαλμικές παθήσεις που απειλούν την όραση. Η EyeBio, η οποία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2021 από τον David Guyer, M.D., και τον Tony Adamis, M.D., και τη SV Health Investors, έχει μια ηγετική ομάδα με ιστορικό παγκόσμιας κλάσης στην ανάπτυξη φαρμάκων για την οφθαλμολογία. Με δραστηριότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, η EyeBio αναπτύσσει και προωθεί μια σειρά οφθαλμικών θεραπειών που συνδυάζουν επιστημονικά ισχυρούς στόχους με καινοτόμες κλινικά εφαρμόσιμες προσεγγίσεις με άμεσο όφελος για τους ασθενείς.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πόσο μειώνονται θάνατοι, καρδιαγγειακά, διαβήτης, καρκίνος με τη μικρότερη κατανάλωση κρέατος [μελέτη]
'Αδ. Γεωργιάδης: Διάγνωση εξ αποστάσεως από ακτινολόγους του ΕΣΥ
Ολυμπιακοί αγώνες: Οδηγίες ΕΟΔΥ για πρόληψη μεταδοτικών νοσημάτων σε επισκέπτες και αθλητές