Η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management (Ε.Ε.Φα.Μ.) και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΚΕΔΙΒΙΜ ανακοινώνουν τη συνέχιση, για 2η χρονιά, του επιτυχημένου εκπαιδευτικού προγράμματος «Executive Program in Pharmaceutical Management - E.Ε.Φα.Μ.». Στόχος του προγράμματος είναι η επιμόρφωση και αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης των στελεχών του φαρμακευτικού κλάδου, διευρύνοντας παράλληλα τις διοικητικές δεξιότητές τους στο πλαίσιο λειτουργίας ενός ταχέως μεταβαλλόμενου επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Το «Executive Program in Pharmaceutical Management - E.Ε.Φα.Μ.» είναι ειδικά σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες των επαγγελματιών της φαρμακευτικής αγοράς, ανταποκρινόμενο στις εξελίξεις του υγειονομικού κλάδου και παρέχοντας στους εκπαιδευόμενους γνώσεις και εργαλεία που θα αξιοποιήσουν μελλοντικά στο πλαίσιο της επαγγελματικής τους ανάπτυξης.

Το Πρόγραμμα μπορούν να παρακολουθήσουν στελέχη φαρμακευτικών επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων του κλάδου της Υγείας, που διαθέτουν πτυχίο της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Το περιεχόμενο του κύκλου σπουδών έχει δομηθεί στους κάτωθι 8 θεματικούς άξονες:

  1. Marketing
  2. The pharmaceutical industry and business world
  3. Accounting principles and processes for pharma managers
  4. Introduction to business analytics
  5. Leadership & Organizational Behavior
  6. Financial Management for pharmaceutical executives
  7. Business Strategy
  8. Operations in the pharmaceutical industry

Ο κύκλος σπουδών ξεκινά τον Οκτώβριο 2024 και ολοκληρώνεται τον Ιούνιο 2025, περιλαμβάνοντας 32 εβδομάδες σύγχρονης διδασκαλίας συνολικής διάρκειας 300 ωρών, συμπεριλαμβανομένων ωρών σύγχρονης διδασκαλίας και μελέτης (10 μονάδες ECTS). Η παρακολούθηση των μαθημάτων γίνεται στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ για τους εκπαιδευόμενους εκτός Αθηνών, θα παρέχεται δυνατότητα σύγχρονης εξ αποστάσεως (live streaming) διδασκαλίας. Η γλώσσα του Προγράμματος είναι η ελληνική.

Με την ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών, οι συμμετέχοντες:

  • θα έχουν αποκτήσει βαθιά κατανόηση του περιβάλλοντος και των λειτουργιών της φαρμακευτικής βιομηχανίας, οι οποίες θα τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις νέες προκλήσεις και να αξιοποιούν αποτελεσματικά τις ευκαιρίες
  • θα είναι σε θέση να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν προγράμματα μάρκετινγκ με μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική φαρμακευτική αγορά
  • θα έχουν κατακτήσει τις αρχές και τα εργαλεία χρηματοοικονομικής διαχείρισης που σχετίζονται με τον φαρμακευτικό κλάδο, διασφαλίζοντας τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων και την αποτελεσματική κατανομή πόρων
  • θα είναι σε θέση να αξιοποιούν σύγχρονα ερευνητικά εργαλεία ανάλυσης και ερμηνείας των τάσεων της αγοράς, σχεδιάζοντας αποτελεσματικές στρατηγικές μάρκετινγκ
  • θα έχουν κατανοήσει εις βάθος τις αρχές της Φαρμακευτικής Αλυσίδας Εφοδιασμού και Διαχείρισης Λειτουργιών στη φαρμακευτική βιομηχανία, συμβάλλοντας στη βελτίωση της συνολικής αποδοτικότητας του οργανισμού όπου ανήκουν

Η κα Ντανιέλα Μάλο, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Φα.Μ. δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που για 2η χρονιά υλοποιούμε σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΚΕΔΙΒΙΜ, το Πρόγραμμα Executive Program in Pharmaceutical Management - E.Ε.Φα.Μ. Η επιτυχία του πρώτου κύκλου σπουδών επιβεβαίωσε τη συνεχιζόμενη ανάγκη των ανθρώπων της φαρμακευτικής αγοράς για την παροχή υψηλής εκπαιδευτικής αξίας προγραμμάτων κατάρτισης. Πρωταρχικός μας στόχος παραμένει η ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των στελεχών του κλάδου μας μέσα από δράσεις που ανταποκρίνονται απολυτά στις προσδοκίες τους».

Ο κ. Γεώργιος Μπάλτας, Καθηγητής Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών και Επιστημονικά Υπεύθυνος του προγράμματος, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά συνεχίζουμε το Πρόγραμμα Executive Program in Pharmaceutical Management - E.Ε.Φα.Μ., το οποίο έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στα στελέχη του φαρμακευτικού κλάδου τις δεξιότητες που χρειάζονται ώστε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της σύγχρονης φαρμακευτικής βιομηχανίας. Η εμπειρία των καταξιωμένων καθηγητών του ΟΠΑ σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη συμβολή έμπειρων επαγγελματιών του κλάδου θα προσφέρει στους συμμετέχοντες γνώσεις σχετικά με καίριους τομείς όπως η στρατηγική διοίκηση, τα οικονομικά της υγείας, το κανονιστικό πλαίσιο και η καινοτομία. Όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό δίκτυο επαγγελματιών που θα προάγουν την αριστεία και την καινοτομία στον κλάδο».

Η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος εξασφαλίζει στους συμμετέχοντες αναγνωρισμένο Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών / ΚΕΔΙΒΙΜ.

Εφόσον επιθυμείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα «Executive Program in Pharmaceutical Management - E.Ε.Φα.Μ.», μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον συμμετοχής σας ακολουθώντας τον σύνδεσμο https://eefam.gr/ekpaidefsi/executive-program-in-pharmaceutical-management/ ή https://bit.ly/3PYUqi4 . Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2024, ενώ μπορείτε να επωφεληθείτε από το early bird registration και να πραγματοποιήσετε την εγγραφή σας μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου 2024.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Καρκίνος μαστού: Η ορμονοθεραπεία μειώνει τον μελλοντικό κίνδυνο άνοιας [μελέτη]
Φωτιά στο νοσοκομείο Δράμας – απομακρύνθηκαν ασθενείς
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η Κομισιόν παρείχε ελάχιστες πληροφορίες για το εμβόλιο κατά της CoViD