Το InnoHealth Forum 2024,  η μεγαλύτερη υβριδική εκδήλωση υγείας και τεχνολογίας,  ανοίγει, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις πύλες της, στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2024, στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST και online μέσω live streaming. Με κατεύθυνση Health Tech For Humanity, το InnoHealth Forum 2024 επανέρχεται δυναμικά με κύριο στόχο να αναδείξει καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις υγείας προς όφελος της ανθρωπότητας, με κύριο μέσο τη δικτύωση, τις συνέργειες και την επίτευξη συνεργασιών.

Το ΙnnoHealth Forum 2024 διοργανώνεται από το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και τον ευρωπαϊκό κόμβο καινοτομίας Health Hub. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, o ευρωπαϊκός κόμβος καινοτομίας smartHEALTH, το  ΙΤΕ και το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι το eit Health και το κέντρο ικανοτήτων Pytheia.

Το InnoHealth Forum 2024, παίρνει τη σκυτάλη από την περσινή διοργάνωση και λειτουργώντας ως μία σημαντική πλατφόρμα δικτύωσης θα παρουσιάσει τις πλέον σύχρονες τεχνολογίες, καινοτόμες υπηρεσίες, προϊόντα και εφαρμογές, προτάσεις και λύσεις στις βιομηχανίες υγειονομικής περίθαλψης, ιατρικής τεχνολογίας και βιοτεχνολογίας, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις υγείας και τεχνολογίας που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον επαγγελματιών της υγείας, startups, επιχειρήσεων, ερευνητών, ακαδημαϊκών, σπουδαστών, συλλόγων ασθενών, φορέων του δημοσίου και ιδωτικού τομέα από Ελλάδα και εξωτερικό. Στη διάρκεια του διημέρου, φιλοξενούνται έκθεση με 25 εκθέτες, παράλληλα sessions και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζας ποικίλων θεματικών.

Παράλληλα, για δεύτερη φορά το Πάρκο Καινοτομίας JOIST και η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα  συνδιοργανώσουν Μαραθώνιο Kαινοτομίας (Hackathon), από τον οποίο θα αναδειχθούν τρεις νικητήριες ομάδες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια του InnoHealth Forum 2024, θα πραγματοποιηθεί Matchmaking Event στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2024, το οποίο συντονίζεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και πραγματοποιείται online και onsite.

Το InnoHealth Forum 2024 απευθύνεται σε ηγέτες του κλάδου της υγείας και του φαρμάκου, παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, οργανισμούς και φορείς χάραξης πολιτικής για την υγεία, Πανεπιστήμια, ακαδημαϊκό προσωπικό και ερευνητές, στελέχη επιχειρήσεων, επιχειρηματίες, startuppers, συλλόγους και ενώσεις ασθενών, προγραμματιστές και επαγγελματίες της τεχνολογίας, φοιτητές, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για τις τρέχουσες εξελίξεις στην υγεία.

Η διήμερη εκδήλωση αποτελεί συνέχεια του Innovent Forum 2024, της προηγούμενης επιτυχημένης υβριδικής έκθεσης επιστήμης και τεχνολογίας που διοργανώθηκε τον Φεβρουάριο του 2024. Το InnoHealth Forum και το Innovent Forum είναι πλέον από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις ενημέρωσης, δικτύωσης και προώθησης της καινοτομίας, φιλοδοξώντας να γίνουν θεσμοί σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Διοργανωτές της έκθεσης

JOIST

Το Πάρκο Καινοτομίας JOIST είναι το μοναδικό Πάρκο Καινοτομίας στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αναπτύσσει ένα phygital οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης, μέσα από ένα ισχυρό δίκτυο στην Ευρώπη. Το Πάρκο Καινοτομίας ενισχύει τη διανομή και τη διαχείριση της γνώσης, τονώνει το επιχειρηματικό πνεύμα, πολλαπλασιάζει τα αποτελέσματα και τον αντίκτυπο των επιχειρήσεων και δημιουργεί δίκτυα συνεργασίας. Η αξία του Πάρκου Καινοτομίας JOIST ξεπερνά τα σύνορα της χώρας μας και αποτελεί παράδειγμα του πώς η επένδυση στην καινοτομία μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική ευημερία και ευμάρεια.

Health Hub

Το Health Hub είναι ένας Ευρωπαϊκός Κόμβος Ψηφιακής Καινοτομίας που παρέχει υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες και φορείς του Δημοσίου με στόχο τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του τομέα της Υγείας και Φαρμάκου, μέσω εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης  και άλλων αναδυόμενων τεχνολογιών. Προσφέρει υπηρεσίες τεσσάρων κατηγοριών: Δοκιμή πριν την Επένδυση, Προγράμματα Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Ψηφιακών Δεξιοτήτων, Υπηρεσίες Υποστήριξης στην Εύρεση Επενδυτών και Κεφαλαίων, Ευκαιρίες Δικτύωσης και Πρόσβασης στο Οικοσύστημα Καινοτομίας.

Επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του InnoHealth Forum 2024 και ακολουθήστε τις social media σελίδες του σε Facebook, LinkedIn και Instagram για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα νέα της διοργάνωσης.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Νερό με σπόρους chia: Μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά;
‘Αδ. Γεωργιάδης: Το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ καθιστά τη θέση τους πιο ελκυστική
Γιατροί ΕΣΥ: Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους άσκησης ιδιωτικού έργου