Σε συνέχεια της ευγενικής χορηγίας του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουλίου τα εγκαίνια και ο Αγιασμός του πλήρως ανακαινισμένου Ανοικτού Γηπέδου Καλαθοσφαίρισης του Δήμου Ρόδου, στην πλατεία Αγίου Όρους στην Ανάληψη.

Στο πλαίσιο της χορηγίας, ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή δαπέδου του γηπέδου καθώς και των κτηριακών εγκαταστάσεων, με σκοπό την ασφαλή χρήση από τους αθλητές της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης «Elite Basketball Academy» που αξιοποιεί το γήπεδο για τις ανάγκες προπόνησης και αγώνων καλαθοσφαίρισης.

Στα εγκαίνια, το παρών έδωσαν ο κ. Κώστας Παπαναγιώτου, μέλος ΔΣ του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», ο Δήμαρχος της Ρόδου, κ. Αλέξανδρος Κολιάδης Αλέξανδρος, η Αντιπεριφερειάρχης Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κα. Χαρά Γιασιράνη αλλά και Εκπρόσωποι της Περιφέρειας Δωδεκανήσου και του Δήμου Ρόδου.

Εκπροσωπώντας το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» και τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλο, ο κ. Κώστας Παπαναγιώτου, μέλος ΔΣ του Ιδρύματος, μετέφερε κατά την επίσκεψή του στο νησί της Ρόδου, στο πλαίσιο των εγκαινίων του γηπέδου, τη δήλωση του Προέδρου: «Όταν ήρθε το αίτημα της Διεύθυνσης Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, είδαμε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο χώρος, το δάπεδο, τα αποδυτήρια, οι κερκίδες. Ειδικά όταν μάθαμε ότι εδώ προπονούνται τακτικά τα παιδιά της Ακαδημίας Καλαθοσφαίρισης «Elite», δεν μπορούσαμε να αρνηθούμε τη βοήθεια. Στο Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» προτεραιότητα μας είναι να συμβάλλουμε στο κοινό καλό βελτιώνοντας την καθημερινότητα των συμπολιτών μας με κάθε τρόπο. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που συμβάλαμε για ακόμα μια φορά στην αναβάθμιση ενός σημαντικού χώρου αθλητισμού του νησιού, δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να απολαμβάνουν στιγμές ευεξίας και διασκέδασης».

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Κολιάδης Αλέξανδρος – Βασίλειος, σημείωσε: «Εκφράζω τη βαθιά μου εκτίμηση για το έργο και την προσφορά του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», που χρόνια τώρα στέκεται δίπλα στους συμπολίτες μας, δίπλα στους νησιώτες, αφού έχει κάνει στοχευμένες δωρεές και σε νησιά της Δωδεκανήσου που αναβαθμίζουν τις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, αθλητισμού, πολιτισμού και αποδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά και τη γενναιοδωρία του Προέδρου του Ιδρύματος, Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Είμαστε ευγνώμονες που υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν σκοπό της ζωής τους να προσφέρουν, που δεν ξεχνούν αυτή τη γωνιά της Ελλάδας και στους οποίους απευθύνουμε θερμές ευχαριστίες».

Με το πέρας των εγκαινίων του γηπέδου, ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ Ρόδου, όπου το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» προέβη σε δωρεά μίας συσκευής TENS και μίας συσκευής υπερήχου-ηλεκτροθεραπείας-αναρρόφησης για το Φυσικοθεραπευτικό τμήμα, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών φυσικοθεραπείας.

Το Ίδρυμα «Παύλος Γιαννακόπουλος» στοχεύει στην προώθηση του αθλητικού ιδεώδους, της υγείας, της παιδείας, καθώς και στην προαγωγή του πολιτισμού, της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αειφόρου ανάπτυξης. Υλοποιεί δωρεές και δράσεις με γνώμονα την καλυτέρευση των συνθηκών των συνανθρώπων μας σε όλη την Ελλάδα και με έμφαση στις Ακριτικές περιοχές της χώρας μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το Ε.Κ.Π.Α. στην 106η Σύνοδο των Πρυτάνεων
Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε γνωστό πυρηνέλαιο
Κυτταρική θεραπεία μειώνει την ανοσολογική άμυνα στη μεταμόσχευση νεφρού