Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ο μεγαλύτερος και αρχαιότερος ανθρωπιστικός και εθελοντικός οργανισμός στην Ελλάδα, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, διοργανώνοντας μεγάλη εκδήλωση για παιδιά και εφήβους στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή (9/8), και ώρες 10:00 – 13:00, στην Πλατεία Συντάγματος (πλησίον σταθμού Μετρό).

Συγκεκριμένα, ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ. θα πραγματοποιήσει δράση για παιδιά και εφήβους, στοχεύοντας στη διάδοση του Ερυθροσταυρικού πνεύματος και της υπέρτατης αξίας του εθελοντισμού στους νέους. Ο Ε.Ε.Σ. απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε παιδιά όλων των ηλικιών να έρθουν την Παρασκευή στην Πλατεία Συντάγματος για να συναντήσουν από κοντά τους «Ήρωες της διπλανής πόρτας» αλλά και να ενημερωθούν για την πολύπλευρη ανθρωπιστική τους δράση. Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε βιωματική δράση και διαδραστικά παιχνίδια με αφορμή τις 7 Θεμελιώδεις Αρχές του Κινήματος, γνωρίζοντας μέσα από δραστηριότητες τη μακρά ιστορία του μεγαλύτερου Ανθρωπιστικού Οργανισμού παγκοσμίως.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Τομέας Νεότητας του Ε.Ε.Σ, συμπληρώνει φέτος εκατό (100) χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς, βρισκόμενος πάντοτε δίπλα στα παιδιά της χώρας με συνεχείς δράσεις σε όλη την Ελλάδα, στοχεύοντας στην εξοικείωσή τους με τις υπέρτατες αξίες του ανθρωπισμού, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αγάπης για το περιβάλλον και τα ζώα αλλά και της εθελοντικής προσφοράς χωρίς όρια και διακρίσεις. Περισσότερες πληροφορίες για τη δράση του Τομέα Νεότητας εδώ.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
O ΠΟΥ θα στείλει 1 εκατ. εμβόλια για την πολιομυελίτιδα στη Λωρίδα της Γάζας
Ποια είναι τα οφέλη της άσκησης με βάρη
H Πανελλήνια Ομοσπονδία Ελευθερο-επαγγελματιών παιδιάτρων για τη συνταγογράφηση του εμβολίου για τον μηνιγγιτιδοκόκκο της οροομάδας Β