Εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων σε σχολεία, βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, ζητεί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Σε σημερινή εγκύκλιο, η οποία παρατίθεται πιο κάτω, η Ειρήνη Αγαπηδάκη επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής:

Ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους 2024-2025 και δεδομένων των διαφόρων αναπνευστικών λοιμώξεων που ενδημούν κατά την χειμερινή περίοδο στη μεταξύ των οποίων και της Covid-19, υπενθυμίζεται η επιτακτική ανάγκη εντατικοποίησης των υγειονομικών ελέγχων στις εκπαιδευτικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή αρμοδιότητάς σας, με στόχο την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ειδικότερα, εφιστάται η προσοχή στα κάτωθι:

  • Τήρηση των μέτρων ατομικής υγιεινής με έμφαση στη συχνή και ορθή εφαρμογή υγιεινής των χεριών, τοποθέτηση αντλίας παροχής αλκοολούχου διαλύματος στα σημεία πλύσης των χεριών.
  • Μέριμνα για την σχετική εκπαίδευση του βοηθητικού προσωπικού και των εργαζομένων σε χώρους σίτισης, αναφορικά με τα μέσα ατομικής προστασίας και την ορθή τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής.
  • Επισταμένη καθαριότητα και απολύμανση επιφανειών και χώρων στις αίθουσες διδασκαλίας, στους χώρους σίτισης, στα αποχωρητήρια κ.λ.π.
  • Τακτικός και επαρκής αερισμός των χώρων και κυρίως των αιθουσών διδασκαλίας λόγω της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού ατόμων.
  • Εξασφάλιση υγιεινής των συστημάτων ύδρευσης και αποχέτευσης με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και απολύμανση των εγκαταστάσεων των αποχωρητηρίων.

Παράλληλα, εξακολουθεί να κρίνεται σκόπιμη, η συνεχής ενημέρωση του σχολικού πληθυσμού σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης των ιογενών αναπνευστικών λοιμώξεων, ώστε να μην υπάρχει εφησυχασμός. Συστήνεται, η ανάρτηση εικονογραφημένων οδηγιών επί του θέματος σε εμφανή σημεία εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Διπλές προπονήσεις: Να τις δοκιμάσουμε;
ΕΟΔΥ: 38 θάνατοι, 29 διασωληνωμένοι και 673 εισαγωγές λόγω CoViD
Στο Ταμείο Ανάκαμψης έργα για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας Υγείας