Σχεδόν το 60% των εργαζομένων πηγαίνουν στην εργασία τους άρρωστοι, σύμφωνα με τον τελευταίο δείκτη εργασιακού κλίματος που δημοσίευσε το Αυστριακό Επιμελητήριο Εργασίας (AK).

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από την έναρξη της έρευνας το 2008 και οφείλεται εν μέρει στην αύξηση της εργασίας από το σπίτι - το 61% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εργαζόταν άρρωστοι από το σπίτι, ενώ μόλις το 53% όλων των άλλων το έχει κάνει.

Ως λόγους για την παρουσία στην εργασία παρά τους περιορισμούς της υγείας, το 55% των ερωτηθέντων ανέφερε το αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συναδέλφους τους. Επιπλέον, σχεδόν το 40% ανησυχούσε ότι διαφορετικά η δουλειά τους θα έμενε ανεκτέλεστη και το 32% δήλωσε ότι δεν είχε αντικαταστάτη.

Η "Παρουσία" δείχνει επίσης διαφορές ανάλογα με το φύλο: λίγο κάτω από το 60% των γυναικών εργαζομένων δεν θέλουν να απογοητεύσουν τους συναδέλφους τους, σε σύγκριση με το 52% των ανδρών.

"Επιπλέον, η πίεση αυτή είναι ιδιαίτερα υψηλή στους τομείς της υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών και του λιανικού εμπορίου, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς το ποσοστό των γυναικών είναι και εδώ υψηλό", ανέφερε το Επιμελητήριο.

Είναι εντυπωσιακό ότι όσοι πηγαίνουν στην εργασία τους άρρωστοι υποφέρουν ιδιαίτερα από την πίεση του χρόνου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, σχεδόν το 40% των εργαζομένων που εργάζονται άρρωστοι πιστεύουν ότι είναι απίθανο να μπορέσουν να παραμείνουν στη δουλειά τους μέχρι τη συνταξιοδότησή τους. Μια ανησυχητική σύγκριση με το 28% των άλλων εργαζομένων.

Πηγές:
Αυστριακό Επιμελητήριο Εργασίας

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακαλύφθηκε ''τρίτη κατάσταση ύπαρξης'' στη βιολογία - Ούτε ζωή, ούτε θάνατος
Επιστήμονες αναγνώρισαν νέα ομάδα αίματος
Χαμηλότερες οι αποδοχές των υγειονομικών το 2024 σε σχέση με το 2011 [πίνακας]