Με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα Ανευρύσματος, η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής (ΕΕΑΕΧ), διοργανώνει την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, από τις 12:00 έως τις 19:00, ενημερωτική εκδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος. Στόχος της εκδήλωσης, η οποία υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη και αντιμετώπιση των ανευρυσμάτων κοιλιακής αορτής, μιας σοβαρής πάθησης που συχνά παραμένει ασυμπτωματική.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λειτουργεί ενημερωτικό περίπτερο, όπου εξειδικευμένοι ιατροί και εκπρόσωποι της ΕΕΑΕΧ θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τη νόσο και τις σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και θεραπείας. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη σημασία του προληπτικού ελέγχου, ενώ θα διανέμεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις δράσεις της ΕΕΑΕΧ για τον Παγκόσμιο Μήνα Ανευρύσματος, που έχει ως στόχο να ρίξει φως σε μια "σιωπηλή" απειλή, η οποία εάν εντοπιστεί εγκαίρως, μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.

Ο πρόεδρος της ΕΕΑΕΧ, κ. Πέτρος Χατζηγάκης, δήλωσε: " Η σιωπηλή φύση του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής καθιστά την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση απαραίτητες για τη διαφύλαξη της υγείας μας. Χιλιάδες ζωές θα μπορούσαν να σωθούν ετησίως εάν οι πολίτες γνώριζαν τη σημασία του τακτικού προληπτικού ελέγχου. Η αποστολή της Ελληνικής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής είναι να φέρει αυτή τη γνώση πιο κοντά στο κοινό και να ενημερώσει τους ανθρώπους για τις δυνατότητες που υπάρχουν στη σύγχρονη ιατρική για την αντιμετώπιση αυτής της πάθησης. Μέσα από την εκδήλωση, επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ενημέρωσης και στήριξης, όπου κάθε πολίτης μπορεί να μάθει περισσότερα για την υγεία του και να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Η έγκαιρη δράση μπορεί να σώσει ζωές, και αυτή είναι η πρωταρχική μας επιδίωξη".

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής https://www.vascularsociety.gr/aneurysma-koiliakis-aortis .

Λίγα λόγια για την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής & Ενδαγγειακής Χειρουργικής:

Η Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής ιδρύθηκε το 1981 και αποτελεί την επίσημη επιστημονική εταιρεία της Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα. Βασικός σκοπός της Εταιρείας είναι η προαγωγή του κλάδου της Αγγειοχειρουργικής στην Ελλάδα και επίσης ή οργάνωση μετεκπαιδευτικών μαθημάτων, οργάνωση επιστημονικών Συνεδρίων, Διαλέξεων και άλλων εκδηλώσεων.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές συνιστούν ψύξη για ορισμένες κρέμες ακμής [μελέτη]
Ψυχική υγεία και ρευματικά νοσήματα: Ένας κρυφός πόλεμος με διπλό μέτωπο
Τα καλλυντικά σχηματίζουν επιβλαβή σωματίδια με το όζον [μελέτη]