Νοσηλείες, περισσότερες από τη δυναμικότητα μικρών κλινικών, βρίσκει ο ΕΟΠΥΥ, από τους εσωτερικούς ελέγχους που διενεργεί, για την πληρωμή των νοσηλίων στις ιδιωτικές κλινικές.

Μάλιστα σε μία περίπτωση, οι κλίνες που διέθετε η κλινική ήταν μόλις 36 και τα τιμολόγια που κατατέθηκαν για πληρωμή, ‘έδειχναν’ δυναμικότητα της ίδιας κλινικής από 58-70 κλίνες!

Το ‘πρόβλημα’ διαπιστώθηκε όταν η κλινική υποχρεώθηκε μαζί με τα τιμολόγιά της, να καταθέσει και τη σύμβασή της με τον Οργανισμό, οπότε διαπιστώθηκε η … μειωμένη δυναμικότητά της…

Τώρα βέβαια, επειδή το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο, αντίθετα έχει παρατηρηθεί συχνά-πυκνά, το Δ.Σ. του Οργανισμού πήρε μια απόφαση, που συνδυάζεται με τις καθυστερήσεις πληρωμών από μέρους του, λόγω μειωμένου προϋπολογισμού.

Και η απόφαση αυτή προβλέπει ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις υγείας, ανοικτής ή κλειστής περίθαλψης, διαγνωστικά ή κλινικές δηλαδή, μπορούν να αναθέτουν σε πιστοποιημένες ελεγκτικές εταιρίες τον έλεγχο των τιμολογίων τους, ώστε να εκκαθαρίζονται τα τιμολόγια γρηγορότερα από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.

Και αρκετές εταιρίες διαμαρτύρονται λέγοντας: μα καλά, ελέγχων και ελεγχόμενος θα είναι από την ίδια πλευρά;

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ερευνητές εστιάζουν σε φυτά που χρησιμοποιούν γορίλες για ''αυτοϊαση''
Τα λάθη που κάνουμε στο μπάνιο
Η έκθεση της εγκύου στην ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο επιλόχειας κατάθλιψης [μελέτη]