Πυρετωδώς εργάζεται το επιτελείο του υπουργείου για την οριστικοποίηση της πρότασης μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας φθάνουν εντός 10ημέρου, οπότε στόχος του υπουργείου είναι να έχει καταλήξει σε μια συγκεκριμένη πρόταση ως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Και ενόσω η τρόικα πιέζει για μείωση του ποσοστού στο 15%, από 19% που είναι σήμερα, η δυσαρέσκεια που έχει εκφραστεί από τους φαρμακοποιούς προς τις πολιτικές και τα πρόσωπα της Νέας Δημοκρατίας, οδηγεί το υπουργείο στην προσπάθεια να βρεθεί μια λύση με μικρότερο κόστος.

Οι φαρμακοποιοί ερμηνεύουν το κόστος αυτό σε απολύσεις εργαζομένων, κλείσιμο φαρμακείων σωρηδόν και τελικά σε επιλογή ασθενών που θα εξυπηρετούνται, ανάλογα με το πόσο επικερδείς είναι οι συνταγές ή όχι.

Έτσι, ο ...κλήρος πέφτει στα ακριβά φάρμακα, που όλοι θέλουν να μπορούν να διακινούνται και μέσω των φαρμακείων – πέραν των φαρμακείων των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ.

Και καθώς με τα ισχύοντα οι φαρμακοποιοί «μπαίνουν μέσα» τουλάχιστον κατά 50 ευρώ ανά φάρμακο, τώρα μελετάται να δοθεί κάποιο ποσοστό κέρδους, αρκετά μειωμένο, αλλά σε συνδυασμό με το συνολικό τζίρο των φαρμακείων, να περιορίζεται το μικτό κέρδος τους πιθανότατα στο 16%.

Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες πώς θα διαμορφωθεί η πρόταση τελικά...

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλάβη από τον ήλιο: Ποια είναι τα σημάδια
Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν παιδιατρικός έλεγχος για ευάλωτες ομάδες
Η Αυστραλία σχεδιάζει να αποκλείσει τους νέους από τα social media