Σε ανοικτή επικοινωνία βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας με όλους τους παρόχους υγείας, καθώς λέγεται ότι τα προβλήματα υγείας που μπορούν να προκύψουν λόγω της αθρόας έλευσης προσφύγων είναι πολύ περισσότερα από τα τρέχοντα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες.

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, παρέδωσε στο λιμάνι του Πειραιά, μια αποστολή με 40 κωδικούς προϊόντων που έχουν ανάγκη οι Πρόσφυγες. Tην ίδια στιγμή στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας βρέθηκε και ο Προέδρος της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών ΟΣΦΕ και αντιπρόεδρος του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Σταύρος Μπελώνης ο οποίος σε συνεργασία με διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις οργάνωσε την παροχή ιατροφαρμακευτικής φροντίδας στους Προσφυγες.

Σε κινητικότητα βρίσκεται και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, ο οποίος απηύθυνε έκκληση σε όλα τα μέλη του -αλλά και σε άλλους παρόχους υγείας- για τη συγκέντρωση φαρμάκων. Η συγκέντρωση αυτή θα γίνει στην έδρα του Συλλόγου και θα ξεκινήσει στις 8/3/2016. Αφορά, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχει δώσει ο ΦΣΑ, αντιδιαβητικά φάρμακα, αντιπυρετικά σιρόπια για παιδιά, αντιβιοτικά για παιδιά, αντιβηχικά σιρόπια για παιδιά, αεροθάλαμους εισπνοών για παιδιά, κολλύρια για τα μάτια, βιοπλέξ, σπιογκάλ, αντιισταμινικά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κακοποίηση ανηλίκων: Πρόληψη, αναγνώριση και αντιμετώπιση
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εγκαινίασε το Περίπτερό του στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Ποιες μορφές καρκίνου αυξάνονται περισσότερο σε νεαρές γυναίκες