Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι τα νέα για την υγεία δεν έχουν εθνικό χαρακτήρα αλλά παγκόσμιο- και για αυτό και πρέπει να ακούγονται σε όλο τον κόσμο. Στο πλαίσιο αυτό, θετικές εξελίξεις υπάρχουν στην αντιμετώπιση του καρκίνου του τραχήλου στις γυναίκες και του καρκίνου του πέους στους άνδρες. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τα εμβόλια για τον ΗPV έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν την επιδημία και να προλάβουν χιλιάδες περιπτώσεις καρκίνου κάθε χρόνο. Έχει παρατηρηθεί πως μετά την εισαγωγή του εμβολίου το 2006 έχει σημειωθεί μία μείωση στη μόλυνση. Στους μεν εφήβους κατά 60% στις δε νέες κοπέλες κατά 34%.

Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ το 45% των ανδρών κάτω των 60 ετών έχουν μολυνθεί από τον ιό HPV (με το 25% από στελέχη υψηλού κινδύνου). Το αντίστοιχο ποσοστό για τις γυναίκες είναι 40% (με 20% να έχουν μολυνθεί από υψηλού κινδύνου τύπους του ιού), σύμφωνα με το U.S. Center for Disease Control and Prevention.

Οι υψηλού κινδύνου τύποι του ιού μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του κόλπου στις γυναίκες, ενώ στους άνδρες καρκίνο του πέους. Και στα δύο φύλα προκαλούν καρκίνο του πρωκτού και του τραχήλου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο οδοντίατρος μπορεί να σώσει τη ζωή σας από την υπνική άπνοια
ΠΟΕΔΗΝ: Περιφρόνηση προς νοσηλευτές και άλλους υγειονομικούς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός πρόκλησης ημικρανίας