Πολλά τα παράπονα από γιατρούς του ψυχιατρικού κλάδου για τους ιατρικούς επισκέπτες, καθώς ισχυρίζονται ότι οι τελευταίοι δεν τους επισκέπτονται επειδή δεν συνταγογραφούν τα φάρμακα της εταιρείας που εκπροσωπούν. Τουτέστιν δεν τους επισκέπτονται με την αιτιολογία ότι δεν είναι "αποδοτικοί". Το θέμα όμως είναι, ότι έτσι δεν ενημερώνονται και οι γιατροί για τις όποιες εξελίξεις υπάρχουν με τα νέα σκευάσματα.

Από την άλλη, αναρωτιέμαι μήπως οι ριπές θα έπρεπε να έχουν άλλη κατεύθυνση. Οι ιατρικοί επισκέπτες είναι εργαζόμενοι και ως εκ τούτου ακολουθούν διαταγές της εκάστοτε διοίκησης. Κακά τα ψέματα. Οι φαρμακοβιομηχανίες είναι εμπορικές εταιρείες με σκοπό την μεγιστοποίηση του κέρδους. Η δεοντολογία υπεισέρχεται στη φαρμακευτική έρευνα ως την κυκλοφορία το φαρμάκου.

Από κει και πέρα όλα είναι αγώνας της εταιρείας να ισοσκελίσει, στα επόμενα 5 χρόνια, το κόστος για την έρευνα, τις ειδικές μελέτες για την άδεια κυκλοφορίας, που είναι πραγματικά ασύλληπτα υψηλό. Μετά τον ισοσκελισμό αρχίζει η κερδοφορία. Άρα το ερώτημα είναι τι πρακτικές ακολουθούνται στην πρώτη πενταετία προκειμένου να τοποθετηθεί επιτυχώς το φάρμακο στην αγορά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ο οδοντίατρος μπορεί να σώσει τη ζωή σας από την υπνική άπνοια
ΠΟΕΔΗΝ: Περιφρόνηση προς νοσηλευτές και άλλους υγειονομικούς οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ
Ανακαλύφθηκε νέος μηχανισμός πρόκλησης ημικρανίας