Ξεμπλοκάρει το σύστημα για τους στρατιωτικούς που έχουν παιδιά με διαβήτη τύπου 1, καθώς οδεύει προς τη Βουλή σχέδιο νόμου, στο οποίο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 μέχρι 15 ετών, με ποσοστό αναπηρίας 50%, θα δικαιούνται μειωμένο ωράριο κατά μία ώρα χωρίς ανάλογη περικοπή των αποδοχών τους.

Στο ίδιο σχέδιο νόμου, θα αντιμετωπιστεί και ένα φλέγον ζήτημα που αντιμετώπιζαν οι στρατιωτικοί, οι οποίοι, αν κατά τη διάρκεια της θητείας τους εμφάνιζαν σακχαρώδη διαβήτη, μέχρι πρότινος οδηγούνταν σε απόλυση. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, προβλέπεται οι άνθρωποι αυτοί να περνούν από Υγειονομική Επιτροπή, η οποία θα κρίνει αν είναι ικανοί είτε για υπηρεσία εδάφους, είτε για υπηρεσία γραφείου ή για ελαφριά υπηρεσία.

Αλλαγές έρχονται και ως προς τις μεταθέσεις των στρατιωτικών που είτε πάσχουν οι ίδιοι από Σακχαρώδη Διαβήτη, είτε είναι γονείς παιδιών με Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι μεταθέσεις τους θα γίνονται σε περιοχές που υπάρχει Διαβητολογικό Κέντρο ή Ιατρείο.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Πίκρα και θυμός για το ταίρι μας: Είναι φυσιολογικό;
Το μπρόκολο "νικάει" τα παντζάρια στη μάχη για έλεγχο της αρτηριακής πίεσης [μελέτη]
ECDC: Επαρκής ανοσία κατά της CoViD στον ευρωπαϊκό πληθυσμό