Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 08 Απριλίου 2011

Ξεφύγετε από τις παγίδες της άσκησης

Τα λάθη κατά την άσκηση μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς και να ταλαιπωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τον ασκούμενο. Ας δούμε τα πιο συνηθισμένα.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011

Διατροφή μετά την άσκηση, για σμιλεμένο σώμα

Το γεύμα μετά την άσκηση, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, καθώς είναι απαραίτητο για την ανακατασκευή των μυών και την αναπλήρωση της χαμένης ενέργειάς τους.

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών: η κήλη του αθλητή

Το Σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών ή αλλιώς κήλη των αθλητών, είναι μια πάθηση που αντιμετωπίζουν όλο και ποιο συχνά αρκετοί αθλητές.

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011

Αποκτήστε το ιδανικό σώμα!

Και ναι, το πήρατε απόφαση. Η άσκηση μπήκε στη ζωή σας για τα καλά και τα 30 λεπτά πάνω στο διάδρομο του γυμναστηρίου δεν είναι τελικά τόσο βασανιστικά όσο νομίζατε.

Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Ασκηθείτε σωστά με τη γιόγκα

Η γιόγκα μπορεί να είναι σημαντικός τρόπος άσκησης, χαλάρωσης, ακόμα και ανακούφισης του πόνου.

Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Με ποια προπόνηση αδυνατίζουμε;

Ένα πρόγραμμα μυϊκής ενδυνάμωσης, συγκεκριμένης έντασης και συχνότητας, τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα, θα βοηθήσει στην ορθοσωμία και τη διατήρηση της σωστής στάσης του σώματος.

Τρίτη, 08 Φεβρουαρίου 2011

Άσκηση: Το φυσικό όπλο μας εναντίον του πόνου

Όταν κάποιος πονά είναι πολύ δύσκολο να τον πείσουμε να ασκηθεί. Αντιθέτως θα κάνει ότι είναι δυνατόν να το αποφύγει.H ελεγχόμενη φυσική δραστηριότητα είναι όμως το όπλο μας κατά του πόνου.

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Τα υψηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας ενδέχεται να οδηγήσουν σε αρθρίτιδα

Οι μεσήλικες άνδρες και γυναίκες που ασχολούνται με υψηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας μπορούν να προκαλέσουν ζημιά εν αγνοία τους στα γόνατά τους, ενώ αυξάνουν τον κίνδυνο για οστεοαρθρίτιδα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Τρίτη, 04 Ιανουαρίου 2011

Κίνδυνοι από την καθιστή εργασία

Δεν είναι τυχαίος ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των ατόμων, που έχουν προβλήματα με τη μέση τους και γενικά με τη σπονδυλική τους στήλη. Πολλαπλά είναι, τα τελευταία χρόνια, τα φαινόμενα των φλεβικών θρομβώσεων που πολλές φορές καταλήγουν σε πνευμονική εμβολή.

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2010

Πηγή νεότητας οι μύες μας

Ερευνητές αποκαλύπτουν τους μηχανισμούς των μυϊκών βλαστικών κυττάρων κατά της γήρανσης.