Άσκηση

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010

Προπόνηση και άγχος

Το άγχος αποτελεί, δυστυχώς, αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας και δημιουργείται από πολλούς παράγοντες όπως δουλειά, σχέσεις ακόμη και από τη σωματική ή φυσική μας κατάσταση. Είναι ένα πρόβλημα που όλοι όμως προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010

Γυναίκες και άσκηση με βάρη

Η αίθουσα με τα βάρη αποτελεί 'απαγορευμένη ζώνη' για τις περισσότερες γυναίκες. Ποια είναι όμως η πραγματικότητα για τις αντιστάσεις;

Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Παιδιά και γυμναστική

Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας μπορεί να θέσει τα παιδιά σε κίνδυνο για: (παιδική) παχυσαρκία, υψηλότερη πίεση του αίματος, υψηλότερα επίπεδα της ‘κακής’ χοληστερόλης και χαμηλότερα επίπεδα ‘καλής’ χοληστερόλης.

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Ό,τι οξειδώνεται…γερνά

Το οξυγόνο είναι απαραίτητο για την ίδια τη ζωή. Γνωρίζετε όμως ότι, µπορεί να αποβεί και επικίνδυνο για την υγεία µας;

Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2009

Οικιακές δουλειές: Χάστε μέχρι και 8 κιλά τον χρόνο

Τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι έρευνες που αποδεικνύουν ότι η παχυσαρκία σχετίζεται περισσότερο με την έλλειψη κίνησης παρά με την αύξηση πρόσληψης τροφής.

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

Γιατί δεν γυμναστήκατε σήμερα;

'Oλοι έχουμε κατά καιρούς εφεύρει χίλιες και μία δικαιολογίες για να μη γυμναστούμε. Το κείμενο που ακολουθεί επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στα ‘αλλά’, και να σας δώσει τα αθλητικά παπούτσια στο χέρι.

Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2009

Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα πρωτεΐνης για αύξηση της μυϊκής μάζας

Δεν χρειάζεται να καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες πρωτεΐνης για να μεγιστοποιήσετε τη μυϊκή αύξηση αλλά απλά να είστε πιο έξυπνοι με την κατανομή της, προτείνουν οι επιστήμονες.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2009

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την άσκηση

Έρευνα του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Σικάγο έδειξε ότι η καθιστική ζωή και η μειωμένη σωματική δραστηριότητα επηρεάζει περισσότερο τις γυναίκες απ’ότι τους άντρες.

Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Προσοχή στη βαριά σχολική τσάντα

Λαμβάνοντας υπόψη την Έρευνα της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας ενημερώνουμε τους γονείς σχετικά με τη βαριά σχολική σάκα των μαθητών και τις ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις και προβλήματα της σπονδυλικής στήλης-μέσης που μπορεί να προκύψουν.

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009

'Ασκηση: Πώς θα παρακάμψετε τις δικαιολογίες...

'Οταν έρθει η ώρα να γυμναστούμε, πολλοί από μας έχουμε αρκετές δικαιολογίες για να μην το κάνουμε-λίγο χρόνο, λίγη ενέργεια ή απλά δεν μας αρέσει η άσκηση.