Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2010
Παίζει ρόλο το τι τρώμε μετά την άσκηση;Πολλά από τα οφέλη της αερόβιας άσκησης στην υγεία προκύπτουν κυρίως λόγω της πιο πρόσφατης συνεδρίας άσκησης.
Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010
Διατροφή για καλή όρασηΟι τροφές που είναι καλύτερες για την υγεία των ματιών είναι αυτές που περιέχουν τα δύο καροτενοειδή αντιοξειδωτικά-λουτεϊνη και zeaxanthin-επειδή αυτές αποτελούν ένα μεγάλο μέρος των χημικών συστατικών της ωχράς κηλίδας στον αμφιβληστροειδή, ιδιαίτερα το zeaxanthin.
Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010
Ποια είναι τα οφέλη της νηστείαςΕνεργειακά (θερμιδικά), η διατροφή κατά τη διάρκεια της νηστείας δεν φαίνεται να έχει διαφορές με τη διατροφή σε περίοδο μη νηστείας.
Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2010
Οδοιπορικό…στο γευστικό παράδεισο του Βιετνάμ και της ΚαμπότζηςΗ βιετναμέζικη κουζίνα αποτελεί μια από τις καλύτερες και πιο υγιεινές κουζίνες παγκοσμίως.
Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2010
Ο ‘παχύσαρκος’ και η επιλεκτική μνήμηΣύμφωνα με τη θεωρία της κοινωνικής σύγκρισης (social comparison theory) συγκρίνουμε τακτικά τον εαυτό μας με τους άλλους: διαδικασία που αποδεικνύεται πολύ σημαντική για την αυτοεκτίμησή μας.
Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010
Τορτίγια με ψητά λαχανικάΘα χρειαστείτε πίτες tortilla, κόκκινες πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και κρεμμύδια.
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2010
Πόσα βακτήρια φάγατε σήμερα;Τι θα λέγατε αν γνωρίζατε ότι μέσα σε κάθε κουταλιά από ένα κλασικό γιαούρτι κρύβονται και πολλά βακτήρια;
Τρίτη, 09 Φεβρουαρίου 2010
Βιταμίνη D: Σημαντική για τα παιδιάΠρόσφατη μελέτη που εκπονήθηκε από επιστήμονες της Ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιβεβαιώνει πως τα παιδιά και οι έφηβοι της χώρας μας, αποτελούν πληθυσμό υψηλού κινδύνου για εμφάνιση ανεπάρκειας βιταμίνης D!
Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2010
5 συμβουλές για να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημαΟι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2010
Τσικνοπέμπτη: ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές;Καλύτερο διατροφικά είναι όποιο κρέας έχει λιγότερο λίπος. Ωστόσο οι φίλοι των ψητών, πρέπει να γνωρίζουν πως όσο λιγότερο λίπος έχει το κρέας τόσο δυσκολότερα ψήνεται στα κάρβουνα.