Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009

Ποιες τροφές βοηθούν στο μαύρισμα

Η συστηματική κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών μας επιτρέπει να έχουμε επιδερμίδα καλά ενυδατωμένη και καλά προετοιμασμένη για υγιεινό και όμορφο μαύρισμα.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Ζάχαρη και χαμόγελο πάνε μαζί;

Κάποτε θα απαντούσαμε εύκολα ‘όχι’, θεωρώντας ότι η ζάχαρη είναι ο κύριος ένοχος για την τερηδόνα, που... ασχημαίνει το χαμόγελό μας. Φαίνεται, όμως, ότι η απάντηση δεν είναι τόσο απλή...

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Ποιες είναι οι διατροφικές ανάγκες των ηλικιωμένων;

Με την πάροδο των ετών, στη ζωή ενός ανθρώπου παρατηρείται συνήθως μείωση στην πρόσληψη τροφής και ενέργειας. Το γεγονός αυτό οφείλεται κυρίως στη μείωση της σωματικής δραστηριότητας καθώς και στη μείωση της μυϊκής μάζας.

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Κους-κους με πράσινο τσάι, μαϊντανό και δυόσμο

Σε μια κατσαρόλα βράζω το πράσινο τσάι με το αλάτι. Μόλις βράσει, αδειάζω μέσα το κους-κους. Βγάζω την κατσαρόλα από τη φωτιά, τη σκεπάζω με το καπάκι της και αφήνω το κους-κους εκτός φωτιάς να ψηθεί μόνο του σιγά-σιγά.

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009

Ποια τυριά να προτιμούμε

Τα περισσότερα τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος, οπότε θα πρέπει να προσέχετε την ποσότητα και τον τύπο τυριού που καταναλώνετε.

Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009

Οι διατροφικές ανάγκες των φοιτητών

Οι φοιτητές αποτελούν μία ιδιαίτερη πληθυσμιακή ομάδα, καθώς, ενώ έχουν υψηλές ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά λόγω αυξημένων πνευματικών απαιτήσεων και έντονου άγχους, συνηθίζουν να μην τρέφονται σωστά.

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009

Δίαιτα; Προσοχή στην δυσκοιλιότητα

Όταν ένα άτομο ξεκινάει ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους θα πρέπει ο οργανισμός του να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Έτσι, πέρα από ένα γενικό βιοχημικό έλεγχο που πρέπει να γίνεται στην αρχή του προγράμματος, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και άλλα τυχόν προβλήματα.

Πέμπτη, 07 Μαΐου 2009

Γιαούρτι light με ψητό μήλο και κανέλα

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε γιαούρτι, ξινόμηλα, κανέλα, μέλι, χυμό από 1 γκρέιπ-φρούτ και χυμό από 1 πορτοκάλι.

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009

Τα οφέλη των αποξηραμένων φρούτων

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι υγιεινά τρόφιμα και μια καλή επιλογή για ενέργεια (θερμίδες), φυτικές ίνες, ενώ φυσικά δεν περιέχουν καθόλου λίπος.

Τετάρτη, 06 Μαΐου 2009

6 Μαΐου: Παγκόσμια ημέρα κατά της δίαιτας

Για πολλούς, η διαδικασία της δίαιτας συχνά συνοδεύεται από δυσάρεστα συναισθήματα όπως στέρηση, πείνα, περιορισμό, μειωμένη αυτοεκτίμηση σε περίπτωση αποτυχίας, ενώ μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην ανάπτυξη διατροφικών διαταραχών όπως η βουλιμία και η επεισοδιακή υπερφαγία.