Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Η δίψα θέλει... πρόληψη!

Το σοφό ρητό που λέει ότι 'των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν', στο θέμα της ενυδάτωσης του οργανισμού βρίσκει ακόμη... σοφότερη εφαρμογή!

Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009

Σόγια και καρδιά

Πρόσφατες επιστημονικές μέλετες έδειξαν ότι σε άτομα που πρόσθεσαν την πρωτεΐνη σόγιας στη διατροφή τους, τα επίπεδα της ολικής και της κακής LDL χοληστερόλης μειώθηκαν.

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Προτιμούμε πλήρες ή χαμηλό σε λιπαρά γάλα για τα παιδιά;

Γιατί να δίνουμε στα παιδιά γάλα με περιεκτικότητα σε λιπαρά 1-2% κι όχι πλήρες, δεδομένου ότι το πλήρες γάλα περιέχει 3,7% λιπαρά; Είναι τόσο σημαντική η διαφορά;

Παρασκευή, 24 Απριλίου 2009

Μελόπιτα Σίφνου

Τοποθετείστε σε μίξερ τα 1¾ κούπες αλεύρι, τις 2 κουταλιές σούπας καστανή ζάχαρη, τη ½ κούπα μαργαρίνη light και το ¼ κούπας κρύο νερό. Βάλτε τα συστατικά αυτά σιγά σιγά καθώς δουλεύετε το μίξερ.

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

Μειώστε το άγχος των περιττών κιλών!

Φυσικά, δε χάλασε και ο κόσμος εάν ξεφύγετε 2-3 ημέρες...όλα διορθώνονται, χωρίς να πανικοβάλλεστε! Επομένως, τι μπορούμε να κάνουμε για να αντισταθμίσουμε τις υπερβολές αυτών των ημερών και να ρυθμίσουμε καλύτερα το βάρος μας;

Πέμπτη, 23 Απριλίου 2009

Ο βασιλικός και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Ο βασιλικός γενικά χρησιμοποιείται στην κηπουρική, την αρωματοποιία, τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και σαν θεραπευτικό υλικό.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Είναι ο δείκτης κορεσμού αξιόπιστη μέθοδος;

Προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του κοινού, πολλοί ερευνητές έχουν ασχοληθεί με το σχεδιασμό διατροφικών προγραμμάτων και την ανάπτυξη νέων διατροφικών θεωριών, που όμως έχουν περιορισμένη επιστημονική βαρύτητα.

Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009

Σολομός με σόγια και ginger

Πασπαλίστε τα φιλέτα σολομού με την καστανή ζάχαρη, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Πώς θα επανέλθετε στα κιλά σας

Μην υποτιμάτε τα 2-3 παραπανίσια κιλά που πήρατε τις ημέρες του Πάσχα. Σε 5 χρόνια θα μπορούσατε να έχετε πάρει 10 κιλά μόνο από την πασχαλινή περίοδο, ενώ κατά μέσο όρο, κάθε ενήλικας παίρνει 1 κιλό κάθε έτος.

Τρίτη, 21 Απριλίου 2009

Γιαούρτι: μια 'θαυματουργή' τροφή

Δροσερό, εύγευστο, θρεπτικό, ελαφρύ και χορταστικό. Το γιαούρτι, συνήθως, το θεωρούμε ένα βολικό και νόστιμο σνακ, αλλά είναι πολύ περισσότερο από αυτό.