Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Σαλάτα με καβουρόψιχα

Θα χρειαστείτε μαρούλι, καβουρόψιχα, σέλινο, κρεμμύδια, ντομάτα.

Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2008

Οι νέες οδηγίες για τον διαβήτη από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρία

Αναβαθμίστηκαν οι διατροφικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του διαβήτη ΙΙ. Ποιες είναι οι οδηγίες για το 2009, από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία;

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Ο ρόλος των φυτικών ινών στη διατροφή

Η επιστημονική κοινότητα εδώ και πολλές δεκαετίες έχει αποδείξει τη σπουδαιότητα των φυτικών ινών στην ανθρώπινη διατροφή και υγεία. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι από εμάς δεν γνωρίζουν πόσα γραμμάρια φυτικών ινών θα πρέπει να προσλαμβάνουν καθημερινά από τη διατροφή τους.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2008

Λαχανάκια… από τις Βρυξέλλες: Θωρακίζουν την υγεία

Το ‘ευρωπαϊκό’ αυτό λαχανικό φαίνεται να μας προφυλάσσει και να αποτελεί πιστό σύμμαχο στη διατροφική μάχη ενάντια στον καρκίνο.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Μεταμεσονύκτιος ύπνος και ποιότητα διατροφής

Γνωρίζουμε ότι η τακτικότητα των γευμάτων βάζει σε τάξη το διατροφικό μας πρόγραμμα και προάγει τις σωστές διατροφικές μας συνήθειες.

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2008

Tortillas ολικής αλέσεως με κοτόπουλο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 0 C. Τοποθετείστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο αφού τους προσθέσετε αλάτι, πιπέρι και την κανέλλα.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Φάρμακα κατά της παχυσαρκίας: Οι νέες εξελίξεις

Παρά το γεγονός πως η παχυσαρκία είναι πολυπαραγοντική νόσος, η βιομηχανία φαρμάκων, όπως και πολλοί συμπολίτες μας, έχουν πειστεί εδώ και χρόνια πως η λύση στο πρόβλημα θα δοθεί από ένα χάπι. Έτσι, στο πέρασμα του χρόνου έχουν εμφανιστεί διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία δρουν με διαφορετικό μηχανισμό το καθένα και περιέχουν διαφορετική δραστική ουσία.

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2008

Μέλι και υγεία

Τα τελευταία έτη η επιστημονική έρευνα έχει φέρει στο φως πολλές ευεργετικές ιδιότητες ενός τροφίμου που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες από τους Έλληνες, λόγω της αφθονίας της παραγωγής του στη χώρα μας.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008

Βραδινά γεύματα και παχυσαρκία

Υπάρχει άραγε κάποια αλήθεια στην ιδέα ότι όταν τρώμε βαριά, αργά το βράδυ, θα αυξάνουμε το βάρος μας; Οι επιστημονικές έρευνες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε κάποιο κλινικό αποτέλεσμα που να συσχετίζει τα πλούσια βραδινά γεύματα με τον κίνδυνο παχυσαρκίας.

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2008

Η καλή φόρμα, προστατεύει περισσότερο απ΄ ό,τι το σωστό βάρος

‘Καλύτερα να είσαι παχύς, αλλά σε φόρμα, παρά λεπτός και τεμπέλης’. Τη βασική αυτή θεωρία εξέφρασε ο Αμερικανός καθηγητής StevenBlair, μιλώντας στο 3ο Βαλκανικό Συνέδριο Παχυσαρκίας και το 8ο Μακεδονικό Συνέδριο Διαιτολογίας και Διατροφής .