Διατροφή

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009

Αλκοόλ: Πότε, πόσο και τι μπορείτε να πίνετε χωρίς τύψεις

Το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα και πλήρως από το στομάχι και το έντερο. Η κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι και η παρουσία διοξειδίου του άνθρακα (ανθρακικό) αυξάνουν την ταχύτητα απορρόφησης, ενώ η κατανάλωση κατά τη διάρκεια ή μετά από γεύμα μειώνει το ρυθμό απορρόφησης.

Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου 2008

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στο μικροσκόπιο

Καταιγισμός θερμίδων, χαρακτηρίζει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Γλυκά, κρέατα και αλκοόλ, σε συνδυασμό με καθισιό, δημιουργούν προϋποθέσεις για συσσώρευση περιττών κιλών.

Τρίτη, 04 Νοεμβρίου 2008

Ποιες τροφές τονώνουν τον εγκέφαλο;

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος απαρτίζεται από αμέτρητα εγκεφαλικά κύτταρα, των οποίων ο ρυθμός αποδόμησης αυξάνεται με την υπερβολική πρόσληψη γλυκόζης, την αυξημένη χοληστερίνη αίματος και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2008

Το αλκοόλ προστατεύει τους άνδρες;

Πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου της Florida στην οποία συμμετείχαν 2.500 εθελοντές ηλικίας 70-79 ετών μελέτησε την επίδραση στην καρδιαγγειακή λειτουργία της ήπιας κατανάλωσης αλκοόλ για πεντέμιση χρόνια.

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008

Αλκοόλ: Ποιά είναι τα οφέλη του;

'Μέτρον άριστον', η πολυδιατυπωμένη αυτή αρχή στο χώρο της Διατροφής φαίνεται ότι ταιριάζει απόλυτα σε ότι αφορά την κατανάλωση αλκοόλ και τις διάφορες παθήσεις.

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2008

Πώς καταπολεμάται το hangover;

Με τον όρο Hangover εννοούμε το άθροισμα των ανεπιθύμητων φυσιολογικών συνεπειών μετά από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Οι πιο συχνές παρενέργειες περιλαμβάνουν τον πονοκέφαλο, τη ναυτία, την ευαισθησία στο φως, την υπνηλία, τη δυσφορία και τη δίψα.

Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2008

Κρασί: Μεθυστικό άρωμα, πλούσια γεύση και υγεία

Το δημοφιλές αυτό αλκοολούχο ποτό, προϊόν ζύμωσης των σταφυλιών, έχει καταφέρει να περάσει ανέπαφο μέσα από πολιτιστικά, θρησκευτικά και εμπορικά σύνορα ξεδιπλώνοντας το μεθυστικό άρωμα και την πλούσια γεύση που κρύβει μέσα του.