Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Διάλογοι στην ψυχοκοινωνική ογκολογία

‘’Ο καρκίνος πέρα από το σωματικό πάθος’’: Διάλογοι στην ψυχοκοινωνική ογκολογία. Αυτό είναι το θέμα της Ημερίδας που διοργανώνει η Ελληνική αντικαρκινική Εταιρεία σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο Βυζαντινό Μουσείο στις 7 Οκτωβρίου.

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016, 16:24

Καρκίνος: Μη ρεαλιστικές οι προσδοκίες πολλών ασθενών που εγγράφονται σε κλινικές δοκιμές

Νέα έρευνα έδειξε ότι Πολλοί ασθενείς με καρκίνο έχουν μη ρεαλιστικές ελπίδες όταν αποφασίζουν να εγγραφούν σε κλινικές δοκιμές αρχικού σταδίου.

Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016, 19:17

Καρκίνος των ωοθηκών: Αναπτύχθηκε τεστ για την πρόβλεψη του προσδόκιμου επιβίωσης

Το τεστ, που αναπτύχθηκε από ειδικούς του Institute of Cancer Research στο Λονδίνο, δείχνει τη διαφορά μεταξύ των ασθενών που θα ζήσουν 5 χρόνια ή περισσότερο και αυτών που θα πεθάνουν νωρίτερα.

Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016, 16:04

Καρκίνος: Η έγκαιρη έναρξη παρηγορητικής αγωγής βελτιώνει την ποιότητα ζωής

Νέα έρευνα έδειξε ότι η έναρξη της παρηγορητικής αγωγής λίγο μετά τη διάγνωση μη ιάσιμου καρκίνου βοηθά τους ασθενείς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016, 20:08

Λέμφωμα: Πέμπτος πιο συχνός καρκίνος στην Ευρώπη

Μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί με ακρίβεια τι προκαλεί την εμφάνιση του λεμφώματος, παρόλο που είναι γνωστό ότι δεν είναι μεταδοτικό.

Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016, 19:52

Καρκίνος Μαστού : Τα νέα ‘’όπλα’’ στην πρόγνωση και τη θεραπεία του

H Μονάδα Μαστού του νοσοκομείου Μετροπόλιταν παρουσίασε τις νέες πρωτοποριακές μεθόδους, που εφαρμόζονται και στη χώρα μας, για τη διάγνωση και τη θεραπεία της συγκεκριμένης νόσου.

Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2016, 15:37

Εβδομάδα προληπτικού ελέγχου για τον Καρκίνο του Προστάτη στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί τη συχνότερη κακοήθεια στους άνδρες και θεωρείται υπεύθυνος για τους περισσότερους θανάτους από καρκίνο μετά τον καρκίνο του πνεύμονα.

Πέμπτη, 01 Σεπτεμβρίου 2016, 19:14

Καρκίνος στο μαστό: Χαμηλότερη η θνησιμότητα σε γυναίκες που θήλασαν

Μεταξύ γυναικών που επέζησαν από τον καρκίνο και οι οποίες θήλασαν για περισσότερο από 6 μήνες η θνησιμότητα από τη νόσο και η γενική θνησιμότητα ήταν μικρότερες μετά από 20 χρόνια.

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2016, 18:47

Καρκίνος: Εντοπίστηκαν 14 γονίδια που μπορούν να επηρεάσουν την αγωγή

Ερευνητές δήλωσαν ότι το εύρημα θα μπορούσε να εντοπίσει ασθενείς που είναι πιο πιθανό να βοηθηθούν από τη χημειοθεραπεία και τη ραδιοθεραπεία.

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016, 19:54

Μελατονίνη και καρκίνος στο μαστό

Η μελατονίνη μείωσε τον αριθμό και το μέγεθος των καρκινικών κυττάρων σε πειράματα στο εργαστήριο, υποδεικνύοντας ότι έλλειψη της ορμόνης συμβάλλει στην ανάπτυξη του καρκίνου στο μαστό.