Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008, 16:25

Καρκίνος στο μαστό: Η άσκηση ευνοεί την επιβίωση

Οι γυναίκες που παραμένουν δραστήριες όσον αφορά την άσκηση, μετά από διάγνωση καρκίνου στο μαστό-όπως και αυτές που αρχίζουν να ασκούνται για πρώτη φορά μετά τη διάγνωση-έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008, 17:30

Καρκίνος του δέρματος: Κίνδυνος και για άλλους καρκίνους

Άνθρωποι που στο παρελθόν είχαν εμφανίσει καρκίνο του δέρματος-εκτός μελανώματος- εμφανίζουν διπλάσιο κίνδυνο ανάπτυξης και άλλου τύπου καρκίνου, σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές.

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2008, 20:26

Καρκίνος στο μαστό: Τα κιλά ευνοούν τη θνησιμότητα

Ένας μεγαλύτερος Δείκτης Μάζας Σώματος σχετίζεται με χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης σε γυναίκες με καρκίνο στο μαστό, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Journal of Clinical Oncology.’

Δευτέρα, 28 Ιουλίου 2008, 14:48

Καρκίνος παχέος εντέρου: Εξέταση KRAS για στοχευμένη θεραπεία

Η εξέταση του ογκογονιδίου KRAS οδηγεί σε στοχευμένη θεραπεία προς όφελος των ασθενών που πάσχουν από μεταστατικό καρκίνο του παχέος εντέρου.

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2008, 17:30

'Έκρηξη' κρουσμάτων καρκίνου προστάτη

Αύξηση των κρουσμάτων του καρκίνου του προστάτη περιμένουν τα επόμενα χρόνια οι επιστήμονες. Αιτία είναι η επέκταση του προσδόκιμου επιβίωσης, καθώς η καρκίνος του προστάτη συνδέεται άμεση με την ηλικία.

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008, 19:06

Καρκίνος: Η σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής

Άνθρωποι που έχουν επιβιώσει από καρκίνο και καταναλώνουν περισσότερα φρούτα και λαχανικά, ασκούνται και αποφεύγουν το κάπνισμα έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής σε σχέση με όσους δεν υιοθετούν αυτόν τον τρόπο ζωής.

Παρασκευή, 04 Απριλίου 2008, 17:29

Νέα απειλή οι παλιές λοιμώξεις

Η γήρανση του πληθυσμού στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο παράλληλα με την κοινωνικοοικονομική πρόοδο και την ανάπτυξη της ιατρικής και των σχετικών θετικών επιστημών, οδήγησε στο παρελθόν τον επαναπροσανατολισμό της φαρμακευτικής έρευνας σε θεραπείες ασθενειών όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος που σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης και τον τρόπο ζωής.

Τετάρτη, 02 Απριλίου 2008, 19:35

Καρκίνος μαστού: η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές

Ο καρκίνος του μαστού αφορά μια στις οκτώ γυναίκες. Τρεις είναι οι πυλώνες στους οποίους στηριζόμαστε για την αντιμετώπιση της νόσου.

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008, 17:07

Πώς σχετίζεται ο καρκίνος στον μαστό με την εμμηνορυσία και τον πρώτο τοκετό

Το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μεταξύ της έναρξης της εμμήνου ρύσεως σε μια γυναίκα και της ηλικίας του πρώτου της τοκετού σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου στο μαστό, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘American Journal of Epidimiology’.

Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2008, 18:30

Iογενείς ηπατίτιδες: Σημαντικό πρόβλημα δημόσιας υγείας

Ηηπατίτιδα που προκαλείται από τους ιούς ηπατίτιδας Β και C καταλήγει συχνά σε χρόνια πάθηση του ήπατος, γνωστή ως χρόνια ιογενής ηπατίτιδα. Η νοσηρότητα και η θνησιμότητα από τις μακροχρόνιες επιπλοκές της χρόνιας ιογενούς ηπατίτιδας (κίρρωση του ήπατος, ηπατική ανεπάρκεια και καρκίνος του ήπατος), είναι μεγάλη.