Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2007, 18:02

Ο Καρκίνος του Στήθους μας αφορά όλους

Τα τελευταία χρόνια, η αντιμετώπιση του καρκίνου του στήθους έχει αναδειχτεί διεθνώς, χάρη σε μια διαρκή προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης. Παρ’ αυτά, πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι στην Ελλάδα, μόνο το 10% των γυναικών υποβάλλονται συστηματικά σε Μαστογραφία.

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2007, 13:26

Καρκίνος των ωοθηκών: Αισιόδοξα μηνύματα από κλινική δοκιμή

Ο καρκίνος των ωοθηκών, συχνά ονομάζεται ‘σιωπηλός δολοφόνος’ γιατί τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται παρά μόνο όταν ο καρκίνος βρίσκεται στα τελευταία στάδια.

Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2007, 18:01

Καρκίνος του προστάτη: Η παχυσαρκία συνδέεται με αυξημένη επανεμφάνιση

Οι παχύσαρκοι άντρες έχουν αυξημένο κίνδυνο για επανεμφάνιση καρκίνου του προστάτη και θανάτου μετά το τέλος της θεραπείας με ακτινοβολία, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύονται στο περιοδικό BJU International.

Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2007, 17:59

Παράγοντες κινδύνου για καρκίνο του προστάτη

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους καρκίνου των αντρών. Αν και οι περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν μοιραία κατάληξη, είναι σημαντικό να γνωρίζει κάποιος τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση της νόσου ώστε να βοηθηθεί στην αναγνώριση των συμπτωμάτων και στην έγκαιρη έναρξη της θεραπείας.

Τετάρτη, 13 Ιουνίου 2007, 16:34

Συνδυασμός στοχευμένων θεραπειών στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στις γυναίκες. Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι διαγιγνώσκονται παγκοσμίως περισσότερα από ένα εκατομμύριο νέα περιστατικά. Οι επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν ότι το 8-9% των γυναικών σε όλο τον κόσμο θα εμφανίσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους καρκίνο του μαστού.

Δευτέρα, 04 Ιουνίου 2007, 17:07

Καρκίνος του δέρματος: Προσοχή στην κατανάλωση κρέατος και λιπαρών

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αυστραλία συσχετίζει την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος και λιπαρών με τον καρκίνο του δέρματος και συγκεκριμένα με τον πιο συνήθη τύπο, τον ακανθοκυτταρικό καρκίνο.

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2007, 15:30

Καρκίνος του μαστού: Η αεροβική γυμναστική οδηγεί σε ταχύτερη ανάρρωση

Η αεροβική άσκηση φαίνεται πως βοηθά τις γυναίκες που αναρρώνουν από αγωγή για καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με Βρετανική έρευνα.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2007, 19:15

Καρκίνος του μαστού: Ακόμα μια ‘επιδημία’

Σε παγκόσμια επιδημία εξελίσσεται ο καρκίνος του μαστού. Η νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο για γυναίκες ηλικίας κάτω των 55 ετών, ενώ στην Ελλάδα κινδυνεύει σχεδόν μία στις οκτώ.

Πέμπτη, 10 Μαΐου 2007, 13:34

Καρκίνος στο στήθος: Πιο σπάνιος αλλά πιο επικίνδυνος στους άντρες

Αν και ο καρκίνος στο στήθος είναι πιο συχνός στις γυναίκες, έρευνα δείχνει ότι οι άντρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν σε σχέση με τις γυναίκες στα πρώτα στάδια της νόσου. Ο καρκίνος αυτού του τύπου στον άντρα είναι σπάνιος.

Παρασκευή, 04 Μαΐου 2007, 18:18

Καρκίνος του μαστού: Λιγότερα μπάρμπεκιου…περισσότερα φρούτα και λαχανικά

Oι γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, που απολαμβάνουν το μπάρμπεκιου, θα πρέπει να προσθέτουν στη διατροφή τους φρούτα και λαχανικά, συνιστούν ειδικοί ,καθώς σύμφωνα με νέα έρευνα το μπάρμπεκιου και τα καπνιστά φαγητά σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού.