Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2008, 17:19

Η κατάθλιψη της εγκύου διπλασιάζει τον κίνδυνο πρόωρου τοκετού

Οι γυναίκες που έχουν σοβαρή κατάθλιψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν διπλάσιο κίνδυνο να γεννήσουν πρόωρα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2008, 10:43

Διακόψτε το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη

Αν είστε καπνίστρια και έγκυος ή σχεδιάζετε να συλλάβετε, είναι πολύ σημαντικό να διακόψετε αυτή τη συνήθεια. Οι τοξικές χημικές ουσίες που εισπνέονται όταν καπνίζετε περνάνε εύκολα στο αγέννητο παιδί.

Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008, 18:42

Ημερίδα 'Εγκυμοσύνη και μητρότητα - προβλήματα και λύσεις'

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού με ευκαιρία των 10 χρόνων λειτουργίας του διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: 'Εγκυμοσύνη και μητρότητα - προβλήματα και λύσεις. Η θέση της άγαμης μητέρας στη σύγχρονη κοινωνία'.

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2008, 18:56

Ο θηλασμός επιταχύνει την απώλεια κιλών της μητέρας

Οι νέες μητέρες μπορεί ενδεχομένως να καταφέρουν να επανέλθουν στο σωματικό βάρος που είχαν πριν από την εγκυμοσύνη, αν επιλέξουν αποκλειστικά το θηλασμό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2008, 18:20

Σημαντικός ο σωστός έλεγχος του άσθματος στην εγκυμοσύνη

Γυναίκες με μη επαρκώς ελεγχόμενο άσθμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βρίσκονται σε κίνδυνο για πρόωρο τοκετό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008, 19:54

Ο διαβήτης πριν την κύηση αυξάνει τον κίνδυνο γενετικών ανωμαλιών

Οι γυναίκες που εμφανίζουν διαβήτη πριν την εγκυμοσύνη έχουν τρεις έως τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες σε σχέση με τις μη διαβητικές γυναίκες να γεννήσουν ένα παιδί με τουλάχιστον ένα γενετικό ελάττωμα, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2008, 15:41

Επέμβαση σε έγκυο έσωσε το πόδι του εμβρύου

Αυστραλοί ερευνητές έσωσαν το πόδι ενός εμβρύου κάνοντας επέμβαση σε έγκυο που διένυε την εικοστή δεύτερη εβδομάδα της εγκυμοσύνης.

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2008, 16:52

Έρευνα: Το στρες της εγκύου προκαλεί άσθμα στο παιδί

Οι γυναίκες που έχουν στρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ενδεχομένως έχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσει το παιδί τους άσθμα ή άλλες αλλεργίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2008, 15:00

Πότε εμφανίζεται συχνότερα ο διαβήτης της κύησης

Ο διαβήτης της κύησης εμφανίζεται σε ορισμένες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και συχνά εξαφανίζεται μετά τον τοκετό.

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2008, 15:19

Έρευνα: Η σοκολάτα απομακρύνει την προεκλαμψία

Η κατανάλωση σοκολάτας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί ενδεχομένως να απομακρύνει την επιπλοκή της προεκλαμψίας, σύμφωνα με νέα έρευνα.