Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2008, 17:44

Έρευνα συνδέει την καφεΐνη με μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο των ωοθηκών

Η καφεΐνη φαίνεται πως περιορίζει τις πιθανότητες μιας γυναίκας να εμφανίσει καρκίνο στις ωοθήκες, σύμφωνα με νέα αμερικανική έρευνα, σε αντίθεση με το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2008, 18:24

Νέα ετικέτα στο Chantix θα εφιστά την προσοχή των γιατρών

Σκεύασμα κατά του καπνίσματος, το Chantix, της φαρμακοβιομηχανίας Pfizer, θα αποκτήσει πιο εμφανή προειδοποίηση στη συσκευασία που θα αναφέρει ότι οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται για ενδεχόμενη ασυνήθιστη δραστηριότητα.

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2008, 16:14

Έρευνα συνδέει το κάπνισμα με τον κίνδυνο αυτοκτονίας

Μετά από έρευνα σε βάθος που έγινε σε νέους ανθρώπους στη Βαυαρία, Γερμανοί ερευνητές ανακάλυψαν ξεκάθαρη και ανησυχητική σχέση μεταξύ του καπνίσματος και της επιθυμίας κάποιου να αυτοκτονήσει.

Τετάρτη, 09 Ιανουαρίου 2008, 15:03

Έλληνες καρδιολόγοι: Ανάγκη για απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους

Πρώτη προτεραιότητα καθίσταται η απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς χώρους, σύμφωνα με τους καρδιολόγους, καθώς αυξάνονται τα εμφράγματα συνεχώς στη χώρα μας!

Τρίτη, 08 Ιανουαρίου 2008, 12:08

Ο υγιεινός τρόπος ζωής προσθέτει μέχρι 14 χρόνια

Η άσκηση, η συγκρατημένη κατανάλωση αλκοόλ, η πλούσια σε φρούτα και λαχανικά διατροφή και η αποφυγή του καπνίσματος μπορεί να μας χαρίσει μέχρι 14 χρόνια παραπάνω, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2007, 18:17

Στοιχεία 'φωτιά' για το κάπνισμα

Σήμα κινδύνου προς την Πολιτεία και την Κοινωνία εκπέμπουν οι επιστήμονες για τη μείωση του καπνίσματος, καθώς στη χώρα μας η ‘παγκόσμια επιδημία’, που αφήνει πίσω της κάθε χρόνο εκατοντάδες εκατομμύρια νεκρούς σε όλο τον κόσμο έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις!

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007, 16:40

Αυξάνονται ανησυχητικά τα εμφράγματα στους νέους

Όλο και πιο νέοι άνθρωποι υφίστανται καρδιαγγειακά επεισόδια στην Ελλάδα. Οι γυναίκες διεκδικούν – λόγω του καπνίσματος – όλο και υψηλότερο μερίδιο στα εμφράγματα και στα εγκεφαλικά.

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007, 08:56

Πιθανή σχέση του τσιγάρου και με τον διαβήτη τύπου ΙΙ

Το κάπνισμα σχετίζεται με σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για ανάπτυξη διαβήτη τύπου ΙΙ, υποδεικνύει αμερικανική έρευνα.

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007, 16:53

Το κάπνισμα της εγκύου βλάπτει τη γονιμότητα της κόρης

Οι γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης βάζουν ενδεχομένως σε κίνδυνο τη γονιμότητα των κοριτσιών τους, υποδεικνύει νέα έρευνα.

Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2007, 16:39

Το κάπνισμα επιταχύνει την τριχόπτωση στους άντρες

Ενώ οι Ασιάτες άντρες γενικά έχουν μικρότερο πρόβλημα φαλάκρας από τους Καυκάσιους, το κάπνισμα μπορεί να αντιστρέψει αυτήν την τάση.