Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Απλήρωτοι τρεις μήνες

Τρεις μήνες απλήρωτοι είναι οι πάροχοι του ΕΟΠΥΥ και βρίσκονται στα κάγκελα, καθώς δεν υπάρχει σαφής ενημέρωση για το πότε αυτό θα γίνει.

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

Ανησυχίες για ελλείψεις σκευασμάτων στην Ευρώπη

Eντείνονται οι φόβοι για ελλείψεις σκευασμάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019 και οι λόγοι -επί του παρόντος - είναι δύο: Η οδηγία για τα ψευδεπίγραφα φάρμακα (FMD), η οποία απαιτεί από τις βιομηχανίες φαρμακευτικών προϊόντων να εφαρμόζουν γραμμικό κώδικα 2D πάνω στη συσκευασία εξασφαλίζοντας έτσι την αυθεντικότητα του σκευάσματος, η οποία πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 9 Φεβρουαρίου 2019.

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Θα φτάσουν οι μέρες;

Παράταση έως τις 15 Ιουνίου έδωσε η τρόικα στο Υπουργείο Υγείας για την ψήφιση του Νομοσχεδίου για το πλαίσιο λειτουργίας των Ιδιωτικών Κλινικών.

Παρασκευή, 18 Μαΐου 2018

Ψάχνονται για ασφάλεια

Η αστυνόμευση αποτελεί κοινό μυστικό ότι δεν είναι η καλύτερη και ως εκ τούτου τον τελευταίο καιρό ψάχνονται πολλοί, είτε επιχειρηματίες είτε Οργανισμοί, να συνάψουν συμβάσεις με εταιρείες security.

Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

Μακάρι και να χρησιμοποιηθεί και να μη χαθεί!

Τι εννοώ; Το Κέντρο Υγείας Μυκόνου αποδέχτηκε τη δωρεά Τηλεχειριζόµενου Ακτινοδιαγνωστικού Ψηφιακού Συγκροτήματος τύπου SWING, του οίκου GENERAL MEDICAL MERATE S.

Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018

Παραίτηση μέλους στον ΠΦΣ

Για αύριο έχει προγραμματιστεί το διοικητικό συμβούλιο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τα θέματα που υπερτερούν είναι όχι τα συνδικαλιστικά αλλά τα διοικητικά.

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Επαρκή και για όλους έλεγχο, ζητά η ΠΑΣΙΔΙΚ

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, έστειλε  ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Διαγνωστικών Κέντρων, αναφορικά με το εγχειρίδιο οδηγιών ελέγχου και εκκαθάρισης των δαπανών που αφορούν την Π.

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα την Κυριακή

Άσχημα τα μαντάτα από το μέτωπο των κλινικών. Την τελευταία πενταετία έκλεισαν 35 μονάδες δευτεροβάθμιας περίθαλψης και οι πληροφορίες είναι ότι αν ισχύσουν οι συμψηφισμοί που έχουν βγει από τον ΕΟΠΥΥ για την περίοδο 2012-2015 θα κλείσουν άλλες τόσες την επόμενη ημέρα.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2018

Νομικά μέσα κατά παντός υπευθύνου

Νομικά μέσα κατά παντός υπευθύνου συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου του συνδικαλιστικού οργάνου, εν προκειμένω του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, ακούγεται ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας, αν δεν βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Αλαλούμ επικρατεί στα ιατροτεχνολογικά

Αλαλούμ επικρατεί στα ιατροτεχνολογικά και ακόμη δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση, ενώ μέχρι αυτή να δοθεί, αν και υπάρχουν θεωρημένα παραπεμπτικά είναι απλήρωτα.