Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2016

Εισπράξεις δια της... διπλωματικής οδού για πολυεθνικές

Στις πρεσβείες ακούγεται ότι ''έχουν πετάξει το μπαλάκι'' οι πολυεθνικές εταιρείες ιατροτεχνολογικών προϊόντων προκειμένου να πιέσουν τους αρμοδίους να πληρώνουν τους παρόχους υγείας στην ώρα τους -άντε και με ένα μήνα καθυστέρηση- και όχι μετά το πεντάμηνο.

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016

Πυρετώδεις προετοιμασίες

Πυρετωδώς εργάζονται στη Θεσσαλία εν όψει του 2 ου Πανθεσσαλικού Φαρμακευτικού Συνεδρίου. Μολονότι αυτό θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2016, επειδή μεσολαβεί ο Αύγουστος, κατά κύριο λόγο μήνας διακοπών για την πλειονότητα, δουλεύουν από τώρα οι αρμόδιοι για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2016

Αγωγή κατά του ΕΟΠΥΥ για 2.348.655,38 ευρώ

Μετά την άκαρπη παρέλευση της προθεσμίας που είχε τάξει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης στον ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση οφειλομένων συνταγών ετών 2011 και 2012, ο Σύλλογος προχώρησε χθες σε κατάθεση αγωγής κατά του ΕΟΠΥΥ στο Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης για το ποσό των 2.

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2016

Κρίσιμη συνάντηση για θέματα του ΕΚΑΒ

Κρίσιμη συνάντηση ακούγεται ότι θα υπάρξει σήμερα μεταξύ του Προέδρου της Ομοσπονδίας του προσωπικού στο ΕΚΑΒ κ. X. Αγγελίδη με τον πρόεδρο του Δ.

Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2016

Σοβαρές ελλείψεις αντιβιοτικού

Σοβαρές ελλείψεις ακούγονται στην αγορά για ένα γνωστό αντιβιοτικό. Λέγεται ότι η πολυεθνική που διαχειρίζεται το εν λόγω σκεύασμα ενημέρωσε την προηγούμενη Παρασκευή τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για την έλλειψη που υπάρχει και η οποία αναμένεται να διαρκέσει μάλλον μέχρι τον Οκτώβριο, ίσως και λίγο περισσότερο.

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016

H "βρετανική έξοδος" φέρνει τα πάνω κάτω στο χώρο της υγείας

Ανακατατάξεις ακούγονται σε πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες- και μάλιστα στα υψηλότερα διοικητικά κλιμάκια των μητρικών τους- μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Βρετανία.

Παρασκευή, 01 Ιουλίου 2016

Αίτημα συνεργασίας δέχτηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών

Αίτημα συνεργασίας δέχτηκε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με καρκίνο Μαστού "Αλμα Ζωής".

Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016

Έρχεται νέο εξελιγμένο σκεύασμα για τον καρκίνο του ήπατος

Το έχουμε ήδη αναδείξει ως θέμα, ότι οι δαπάνες για τα σκευάσματα καταπολέμησης του καρκίνου θα εκτοξευτούν τα επόμενα χρόνια, καθώς τα νέα φάρμακα που θα κυκλοφορήσουν θα είναι εξελιγμένης μορφής βοηθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών για την καλύτερη αντιμετώπιση των όγκων.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

''Tρεχάτε ποδαράκια μου''

Ξέφυγε ο προϋπολογισμός και για τις αιμοκαθάρσεις και τώρα ‘’τρεχάτε ποδαράκια μου’’ από τους παρόχους. Πηγές, μας "σφύριξαν" ότι το πρώτο πεντάμηνο η υπέρβαση του προϋπολογισμού επί των τιμολογίων άγγιξε το 17%.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2016

Σημαντική στιγμή για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Μία σημαντική στιγμή για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία ήρθε. Και αυτή είναι η πιστοποίηση κατά ISO 9001 από την TUV Austria.