Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2016

ΜΗΣΥΦΑ: Οι φαρμακοβιομηχανίες δεν ήρθαν σε επαφή με το οργανωμένο λιανεμπόριο

Μπορεί η κυβέρνηση να πήρε την απόφαση να απελευθερώσει τη διακίνηση μέρους των Μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και στα σούπερ μάρκετ, καμία όμως φαρμακοβιομηχανία δεν έχει κάνει κίνηση να έρθει σε επαφή με το οργανωμένο λιανεμπόριο.

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016

Τίποτα δεν τσουλάει…

Πάνε και έρχονται οι συμβάσεις, αλλά από υπογραφές τίποτα. Και δεν μιλάω για τις συμβάσεις των παρόχων υγείας με τον ΕΟΠΥΥ -που σέρνονται για περίπου ένα δίμηνο- αλλά για αυτές που πρέπει να υπογράψουν οι πάροχοι ή οι φαρμακοβιομηχανίες με τους συνεργάτες τους.

Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2016

Ποιο θέμα θα συζητηθεί στη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής

Την Κυριακή έχει Γενική Συνέλευση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής. Και κάτι μου λέει ότι μία όξυνση των πνευμάτων θα υπάρχει.

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016

Συζητήσεις για το μέλλον των τιμών των φαρμάκων

Ξεκίνησαν και οι Στενές επαφές του ΕΟΠΥΥ με το βαρύ πυροβολικό του φαρμάκου... τις φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να δουν τι θα γίνει με τις τιμές των σκευασμάτων.

Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2016

Αδυναμία εκτέλεσης βασικών χειρουργικών επεμβάσεων λόγω ανύπαρκτου υλικού

‘’Βουνό’’ έχουν γίνει oι επιστολές που έστειλαν οι δημόσιες νοσηλευτικές μονάδες στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας, τονίζοντας ότι πια δεν μπορούν να εκτελέσουν βασικές χειρουργικές επεμβάσεις λόγω ανύπαρκτου υλικού.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Μηνύματα για προσλήψεις ιατρικών επισκεπτών

Μηνύματα κάποιων -μικρών αριθμητικά- προσλήψεων φθάνουν τελευταίως στα αυτιά των ιατρικών επισκεπτών, δημιουργώντας μία ελαφρά αισιοδοξία για το μέλλον τους, μετά από το πολύ άσχημο παρελθόν που βίωσαν.

Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Μεγάλος αναβρασμός στον φαρμακευτικό κλάδο

'Εκτακτη γενική συνέλευση έχει συγκαλέσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για σήμερα το απόγευμα. 'Οπως μάθαμε θα γίνει ενημέρωση από το Δ.

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Για ποιο λόγο πρέπει να γνωστοποιήσουν τις πιστοποιήσεις τους;

Για στατιστικούς λόγους (!), λέει, θέλει ο ΕΟΠΥΥ να του καταθέσουν οι πάροχοι υγείας τα πιστοποιητικά που έχουν. Αλλά και για αυτούς που δεν έχουν, ο οργανισμός δεν έχει την απαίτηση να αποκτήσουν!Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά αυτές τις εξηγήσεις έδωσε ο Οργανισμός σε όσους θέλησαν να μάθουν για ποιο λόγο πρέπει να γνωστοποιήσουν τις πιστοποιήσεις τους.

Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Θα περιέχονται νέα σκευάσματα στα 216 που θα πωλούνται στα σούπερ μάρκετ;

Αναρωτιέμαι: τα 216 σκευάσματα που ετοιμάζονται να μπουν και με τις ευλογίες του κράτους στα σούπερ μάρκετ... είναι υπαρκτά ή κάποια από αυτά είναι νέα; Το λέω, γιατί ακούστηκε κάτι σχετικό.

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016

1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης

Σε Έλληνες φαρμακοποιούς από τους νομούς Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου, αλλά και από όλα τα μέρη της χώρας, καθώς και σε Φαρμακοποιούς της Βουλγαρίας και της Τουρκίας απευθύνεται το 1ο Φαρμακευτικό Συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης που διοργανώνουν οι Συνεταιρισμοί της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.