Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις γάζες

Στα αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεκινήσει να ψάχνουν οι όποιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, καθώς τα κονδύλια που χρησιμοποιούνται για τις αγορές τους, τους φαίνονται υπερβολικά υψηλά και αδικαιολόγητα.

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016

Κρατούν μικρό καλάθι…

"Mπορεί τα απαραίτητα έγγραφα να μην έχουν επιστρέψει ακόμη από τον Πάρεδρο αλλά πλησιάζει η πληρωμή σας". Αυτό έμαθαν από τις Οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηρίων και λίγο.

Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016

Τρέχουν γιατί έπεσε το σύστημα

Τρέχει η Διεύθυνση πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, καθώς έχει πέσει όλο το σύστημα και οι πάροχοι υγείας δεν μπορούν να "φορτώσουν" τα τιμολόγιά τους στο e-ΔΑΠΥ.

Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016

Πώς θα καλυφθούν τα νομικά κενά;

Tα πορίσματα των ελέγχων που έγιναν στις ιδιωτικές κλινικές από τις ελεγκτικές εταιρείες είναι γνωστό ότι έχουν βγει εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016

Τόκοι υπερημερίας για φαρμακοποιούς του Έβρου

Τόκους υπερημερίας έχουν να λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί του Έβρου από τον ΕΟΠΥΥ για την καθυστέρηση εξόφλησης των λογαριασμών τους μετά την παρέλευση των 60 ημερών από την υποβολή τους στον Δημόσιο Οργανισμό.

Παρασκευή, 04 Μαρτίου 2016

Σε ανοιχτή επικοινωνία για τους πρόσφυγες

Σε ανοικτή επικοινωνία βρίσκεται το Υπουργείο Υγείας με όλους τους παρόχους υγείας, καθώς λέγεται ότι τα προβλήματα υγείας που μπορούν να προκύψουν λόγω της αθρόας έλευσης προσφύγων είναι πολύ περισσότερα από τα τρέχοντα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες.

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2016

Ιπποκράτης: Ωφελείν ή μη βλάπτειν

Aίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μιχάλη Βλασταράκου στην Κωνσταντινούπολη, όπου και βρέθηκε για να μιλήσει στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου (WMA).

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016

Αναβρασμός προετοιμασιών και ''βαριά'' ατζέντα

Πλησιάζει το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο των Φαρμακοποιών που θα γίνει στις Βρυξέλλες στις 17 Μαρτίου και η ελληνική ομάδα που θα αντιπροσωπεύσει τον κλάδο βρίσκεται σε αναβρασμό προετοιμασιών.

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016

Απολύσεις σε πολυεθνική

Τριγμούς και έντονη ανησυχία στην αγορά προκαλούν οι αθρόες απολύσεις σε πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα και- όπως ενημερώθηκε το προσωπικό- θα συνεχιστούν αμείωτες και μέσα στον Μάρτιο.

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση στο Μιλάνο

Τελικά, στο Μιλάνο οριστικοποιήθηκε να γίνει και όχι στο Παρίσι που ήταν η αρχική σκέψη, η συνάντηση των 3.200 εργαζομένων στη Φαμάρ, με βασικό θέμα συζήτησης, τι άλλο, την επικείμενη πώληση της εταιρείας, όπως έχει διαρρεύσει από ξένα μέσα, με τίμημα 400 εκατ.