Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

EFPIA: Νέος πρόεδρος ο J.Jimenez 6 μήνες νωρίτερα

Ένα εξάμηνο νωρίτερα, ανέλαβε νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιριών (EFPIA) ο διευθύνων σύμβουλος της Novartis Joe Jimenez, ύστερα από την αποχώρηση του Chris Viehbacher από την Sanofi.

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2014

Είμαστε τώρα για νέα παράβολα;

Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας για να δώσει τιμές στα 720 νέα φάρμακα που είχαν καταθέσει αίτηση κοστόλογησης έως τις 15 Οκτωβρίου.

Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014

Και υπογραφές και πρόστιμα για τις φθηνότερες δραστικές

Οι ασθενείς υποχρεώθηκαν να υπογράφουν τις συνταγές τους, για να αναλαμβάνουν την ευθύνη να παίρνουν το φάρμακο που επιθυμούν (και να το πληρώνουν).

Τρίτη, 09 Δεκεμβρίου 2014

Νέο Δ.Σ. στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία

Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας, ανέλαβε ο κ. Ευ. Φιλόπουλος, Διευθυντής της Κλινικής Μαστού του Αγ.

Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014

Νέος πρόεδρος PIF ο κ. Roberto Greco

Νέος πρόεδρος στο Pharma Innovation Forum (PIF) για την επόμενη διετία, αναδείχθηκε στις πρόσφατες εκλογές του Συνδέσμου την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της GlaxoSmithKline, κ.

Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2014

Παλιές κλινικές με ευνοϊκές προδιαγραφές;

Μπορεί να είναι ένας Όμιλος διαγνωστικών κέντρων και κλινικών που ενδιαφέρεται για αυτό, όμως ακολουθούν και άλλοι τέσσερις ιδιοκτήτες παλαιών κλινικών που είχαν ενοικιάσει τα κτίριά τους στο ΙΚΑ για να στεγάσει τα νοσοκομεία του.

Πέμπτη, 04 Δεκεμβρίου 2014

Στη “σκακιέρα” το rebate 50 - 50

Από μέρα σε μέρα, ετοιμάζεται ο ΕΟΠΥΥ να στείλει ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας σχετικά με τους καλοπληρωτές ή κακοπληρωτές των rebate και clawback του 3ου τριμήνου του έτους.

Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2014

Σταθερή κατανάλωση φαρμάκων, σταθερή και η νοσηρότητα;

Μια σταθερότητα διακρίνει τις ποσότητες φαρμάκων που καταναλώνουμε την τελευταία χρονιά.Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας μελετών IMS, κατά το 12μηνο Σεπτεμβρίου 2013-2014, η κατανάλωση από πλευράς όγκου, αυξήθηκε μόλις κατά 1,11% συνολικά, στα 367.

Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2014

Χωρίς εκτελεστικό διευθυντή ο Ευρωπαϊκός ΕΟΦ

Σε αναζήτηση εκτελεστικού διευθυντή βρίσκεται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ), μετά την αναγκαστική αποχώρηση του Guido Rasi τον περασμένο μήνα, εξαιτίας απόφασης του Δικαστηρίου Δημόσιας Διοίκησης της Ε.

Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2014

Rebate φαρμακευτικών – ασθενών 50%- 50%: «άρξασθε»!

«Τρικυμία» επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στις φαρμακευτικές, καθώς επιστολές με τη «λυπητερή» του rebate, έχουν σταλεί από τον ΕΟΠΥΥ, και μάλιστα ζητείται η καταβολή των ποσών σήμερα.