Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 27 Ιουνίου 2014

Δούρειος ίππος τα ακριβά φάρμακα για το ποσοστό κέρδους στα φαρμακεία

Πυρετωδώς εργάζεται το επιτελείο του υπουργείου για την οριστικοποίηση της πρότασης μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών.

Πέμπτη, 26 Ιουνίου 2014

Οι θυροξίνες στο μικροσκόπιο...

Μέσα στο γενικότερο κλίμα ανακοστολογήσεων –προς τα κάτω – των τιμών των φαρμάκων, τα πολύ φθηνά φάρμακα βρίσκονται σε καθεστώς προστασίας.

Τετάρτη, 25 Ιουνίου 2014

Αλλαγές στη ‘’διαδρομή’’ ενός φαρμάκου στην αγορά

Η αλυσίδα του φαρμάκου από την παραγωγή ως τον τελικό καταναλωτή, μπορεί να είναι ρυθμισμένη σε μεγάλο βαθμό, ώστε οι ασθενείς να αισθάνονται ασφαλείς ότι το φάρμακό τους είναι το ενδεδειγμένο, όμως πολλά περιστατικά διεθνώς, έχουν αποδείξει ότι στη .

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

Παραβατικότητα ή στοχοποίηση των γιατρών;

«Άναψαν τα αίματα» σήμερα στο συνέδριο για τη μεταρρύθμιση στην υγεία που βρίσκεται σε κρίση...Η συζήτηση του θέματος, εξόργισε τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.

Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014

Πληρωμές από νοσοκομεία μέσω δικαστηρίων

Σε πληρωμές προς τους παρόχους τους προχωρούν τα νοσοκομεία, μετά από δικαστικές αποφάσεις που δικαίωσαν τους προμηθευτές.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Δέκα φάρμακα προς απώλεια πατέντας σύντομα

Δέκα φάρμακα που διαμορφώνουν μια αγορά της τάξης των 250 δισ. δολ και πλέον, χάνουν την προστασία της πατέντας τους από φέτος έως το 2016, αφήνοντας περιθώριο για την παραγωγή γενοσήμων στην κατηγορία τους.

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

Ε.Ε.: Στόχος η μείωση τιμών και στα ιατροτεχνολογικά

Για το Λουξεμβούργο αναχώρησε ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης, ώστε να μετάσχει στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Υγείας.Στο πλαίσιο της συνάντησης, θα συζητηθούν και οι νέοι κανονισμοί για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, καθώς οι πιέσεις στα συστήματα υγείας ολόκληρης της Ευρώπης, οδηγούν σε μέτρα ελέγχου των τιμών και σε αυτά.

Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

Ελλείψεις στα νοσοκομεία οδηγούν στον ιδιωτικό τομέα υγείας

Δραματικές καταστάσεις βιώνουν στα δημόσια νοσοκομεία ασθενείς με προβλήματα όρασης που οφείλονται στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.

Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Σε αναζήτηση φαρμακοποιού για τη διεύθυνση στο υπουργείο

Κενό στη διεύθυνση Φαρμάκων του υπουργείου Υγείας, δημιουργεί η μετακίνηση του μέχρι σήμερα διευθυντή Σταύρου Ευαγγελάτου, στο Σώμα Επιθεωρητών Υγείας.

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Απ΄ ευθείας στον ΕΟΠΥΥ η Τρόικα

Η έλλειψη στοιχείων από το ελληνικό δημόσιο είναι γνωστή, αφού δεν εφαρμόζεται μηχανοργάνωση σε όλους τους φορείς.Η τρόικα έχει ζητήσει ενημέρωση για τους ελέγχους των τιμολογίων των παρόχων υπηρεσιών υγείας στον ΕΟΠΥΥ, αφού οι έλεγχοι κανονικά θα έπρεπε να τελειώνουν περί τα τέλη Ιουνίου.