Ενδοσκόπιο

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013

Κόστος θεραπειών με συννοσηρότητα ή όχι;

Δύο μεγάλες μελέτες για το κόστος του διαβήτη έχουν γίνει στη χώρα τα τελευταία χρόνια.Η πρώτη -το 2010- έδειξε ότι οι ασθενείς με διαβήτη κοστίζουν στο σύστημα υγείας περίπου 1.

Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2013

Νοσοκομεία: ‘bed and breakfast’…

‘Σκούρα’ είναι τα πράγματα στα νοσοκομεία τον τελευταίο καιρό.Μια η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, μια οι καθυστερήσεις πληρωμών, έχουν οδηγήσει και σε καθυστερήσεις παραδόσεων φαρμάκων.

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Ασφαλιστικές: ο μεγάλος κερδισμένος της υγείας

Τα τελευταία χρόνια, οι ιδιωτικές ασφαλιστικές έχουν αυξήσει τις συμβάσεις τους με τον ιδιωτικό τομέα υγείας, βλέποντας ότι οι ασφαλισμένοι τους ζητούν ολοένα και περισσότερο τις υπηρεσίες ιδιωτικών κλινικών και εργαστηρίων.

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Ιδιωτικοποίηση ΕΟΠΥΥ φέρνει η χαμηλή φαρμακευτική δαπάνη;

Ο στόχος των 2 δις. για τη φαρμακευτική δαπάνη του 2014, φαίνεται αδύνατος.Και στο συμπέρασμα αυτό φαίνεται να καταλήγουν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το φάρμακο φορείς.

Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Στο βωμό πάλι οι πατέντες φαρμάκων

Επανέρχεται το θέμα της προστασίας της πατέντας ή της προστασίας δεδομένων για την τιμολόγηση των φαρμάκων, αναστατώνοντας πάλι την αγορά του φαρμάκου, ενόψει της κατάθεσης σχετικού νομοσχεδίου.

Παρασκευή, 08 Νοεμβρίου 2013

‘Think tank’ καινοτομίας για την υγεία

Οι γιατροί στην πλειοψηφία τους επιλέγουν τη μετανάστευση ως λύση στην οικονομική κρίση, φέρνοντας στην επιφάνεια συζητήσεις για ‘brain drain’ της χώρας.

Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013

Κλονίζεται η εμπιστοσύνη των ευρωπαϊκών φαρμακευτικών

Σοβαρούς προβληματισμούς για γραμμές παραγωγής αντιμετωπίζουν οι πολυεθνικές φαρμακευτικές, καθώς συνεχίζουν οι καθυστερήσεις στην έγκριση φαρμάκων για τα οποία έχει εγκριθεί η κυκλοφορία τους, πλην όμως δεν έχουν πάρει τιμή για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013

Reckitt Benckiser: με τα μάτια στραμμένα στη Shire;

Ενεργό φαίνεται πως παραμένει το ... όραμα της Reckitt Benckiser για τη δημιουργία ενός μεγάλου Βρετανικού ομίλου χημικών και φαρμάκων, που θα έχει τα πάντα, ή σχεδόν τα πάντα, από τον συγκεκριμένο κλάδο.

Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013

Εκτός λειτουργίας η e-συνταγογράφηση λόγω φόρτου

Τέσσερις μέρες στη σειρά, οι φαρμακοποιοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην εκτέλεση συνταγών. Η e- συνταγογράφηση βγαίνει συνεχώς εκτός λειτουργίας, με αποτέλεσμα γιατροί να μην μπορούν να συνταγογραφήσουν, φαρμακοποιοί να μην μπορούν να εκτελέσουν συνταγές και ασφαλισμένοι να ταλαιπωρούνται.

Δευτέρα, 04 Νοεμβρίου 2013

BMS: νέος γενικός με έμφαση στη διανομή

Αλλαγή ηγεσίας στη Bristol Myers Squibb, έφεραν οι εξελίξεις στην αγορά του φαρμάκου στη χώρα μας.Ο κ. Emmanuel Lorge, ‘μετακόμισε’ πρόσφατα από τo Παρίσι στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας τη γενική διεύθυνση της ελληνικής θυγατρικής (επίσημα από τα τέλη Σεπτεμβρίου), στη θέση του κ.